Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Blog Conny: ‘De cliënt was uitgedroogd’

Als Conny een late dienst draait, gebeurt er van alles.
uitdroging.jpg
De cliënt is zo uitgedroogd dat de ambulance moet komen. - Foto: Fotolia

Ik had een late dienst, en er waren een aantal zieke cliënten, waarvan een paar een huisarts nog bij moest komen. Ik had om vier uur in de middag de pillen alvast uitgezet, zodat ik voor vijf uur ze alleen nog hoefde te delen. Onder de oproepen en andere werkzaamheden door, hoopte ik dat de dokters snel zouden komen. Er kwam een huisarts voor een cliënt welke erg hoge koorts had met een nare hoest. Duidelijk een longontsteking, volgens de arts, en hij schreef een antibioticakuur voor.

Direct daarna kwam de volgende voor een cliënt met verdenking op uitdroging na een paar dagen van braken en diarree. Zoals verwacht was er een dehydratie opgetreden en werd de bewoner ingestuurd. Gelukkig had mijn collega hierop in de vroege middag al een voorschot opgenomen en er was een tasje gepakt met daarbij een overdracht. Dat scheelde mij weer extra tijd. Ik belde meteen de eerste contact persoon om ze op de hoogte te brengen.

Wist je dat ouderen beter drinken uit gekleurde glazen? Klik hier voor meer tips om je cliënt beter te laten drinken >>

Toen de ambulance arriveerde, was de cliënt hier flink van onder de indruk. Dit vroeg om de nodigde aandacht. Hij wilde niet zonder zijn dochter mee. Gelukkig kwam deze na mijn telefoontje op het juiste moment binnenrennen. Ondertussen was het hoog tijd geworden om de medicatie rond te delen. Dankzij mijn voorgevoel dat het weleens helemaal anders zou gaan lopen als anders en ik daarom van tevoren de medicijnen al had klaargezet, hoefde ik ze alleen rondbrengen en aftekenen.

Al met al was het een erg hectische start van mijn avonddienst. Soms heb je van die momenten waarvan je denkt: had ik maar een vak geleerd…

Lees hier de vorige blog van Conny: ‘Twee cliënten hebben ruzie om een dame’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.