Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Nooit eerder waren er zoveel uitzendkrachten’

Er heerst veel ziekteverzuim onder de collega's van verzorgende Conny. Daardoor wordt er meer dan ooit geleund op uitzendkrachten.
zieken.jpg

Wij hebben nog nooit met zoveel uitzendkrachten gewerkt als nu. Mede door vele opstaande vacatures die maar niet ingevuld worden, zijn wij er zeer afhankelijk van. Bovendien heerst er momenteel veel ziekteverzuim onder het vaste personeel. Daarnaast is er een enorme toename aan zorgzwaarte onder de aanwas van nieuwe zorgvragers. Dit is zeer voelbaar als een torenhoge werkdruk.

Helaas zijn onder de cliënten er nu veel zieken. Met name de luchtweginfecties tieren welig. De antibiotica- en prednisonkuren rijzen de pan uit tijdens de medicijnenrondes. Al met al zeer zorgelijk, want het griepseizoen is nog maar net op gang gekomen. Als daar de gevreesde norovirus bijkomt, zal het beslist een slijtageslag onder de verzorgenden gaan worden!

Uitzendkrachten en flexwerkers zijn onze redders in nood, letterlijk soms. Met respect zie ik hoe zij hun best doen om de boel meedraaiende te houden. Zij springen direct in op de afdeling en staan hun mannetje, ook al is het onbekend terrein. Vaak kennen ze de namen van onze bewoners niet eens.

Ik moet er niet aan denken als wij geen beroep zouden kunnen doen op hun inzet. Dan zal alles gaan vastlopen, en er zeer onwenselijke situaties ontstaan. Zoals pyjamadagen of na de ochtend adl geen ontbijt maar meteen de lunch of het warme eten. De vaste medewerkers zullen dan nog meer werkdruk ervaren met alle nare gevolgen van dien…

Daarom wil ik bij deze al die collega’s bedanken voor hun tomeloze inzet en hun motivatie om zo goed en zo kwaad als het kan telkens weer een ieder bij te staan!

Lees ook de vorige blog van verzorgende Conny: ‘De cliënt was uitgedroogd’ >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.