Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kunnen wij de voedingsassistente houden?

Eten en drinken zijn belangrijke onderdelen in het leven van een mens. Zo ook voor onze cliënten, die het vaak het hoogtepunt van de dag vinden.
Kunnen wij de voedingsassistente houden?

Het zijn meestal een van de weinige dingen waar men nog plezier aan kan beleven. Daarnaast is het noodzakelijk om gezond te blijven. Ik weet dat er instellingen zijn waar de bewoners van een verzorgingshuis zelf voor de broodmaaltijden moeten zorgen.

Het zijn meestal een van de weinige dingen waar men nog plezier aan kan beleven.

Voedingsassistente

Wij hebben op onze afdeling nog beschikking over een voedingsassistente. Zij zorgt voor de invulling van het ontbijt en de broodmaaltijd in de namiddag. Wie van de cliënten niet zelfstandig kan smeren, krijgt de boterham gesmeerd en in stukjes gesneden aangeboden. Het is een luxe om een vast iemand te hebben die hier zorg voor draagt.

Gebakken eitje

Onze bewoners zijn heel tevreden met het aanbod waar zij uit kunnen kiezen. Het is zeer gevarieerd en in principe wordt aan de meeste wensen voldaan.  Het is leuk om ook van de familieleden te horen dat het bij ons zo goed geregeld is. Als ik bij de opname vertel dat men zelfs een gebakken eitje krijgt bij het ontbijt, of gekookt, dan hoor ik vaak zeggen dat het wel op een hotel lijkt bij ons.

Behouden of niet?

Helaas gaan hierin dingen veranderen, het is de vraag of wij een voedingsassistente zullen houden. En, of de extra dingen als een eitje bakken of koken kunnen blijven bestaan. Als het werk van haar wordt overgeheveld naar de verzorgenden zal het laatste waarschijnlijk niet meer gebeuren.

Heb jij op de afdeling nog een voedingsassistente? Laat je reactie hieronder achter!

1 REACTIE

  1. Beste Conny,
    Wij werken met medewerkers roomservice, al meerdere jaren. Mensen verzorgen zelf de broodmaaltijd, maar de medewerker smeert, geeft koffie/ thee, ruimt de kamer op, doet boodschappen en maakt de bedden op. Dit kan door de fte’s uit te splitsen naar verschillende functieniveaus, en die ook daadwerkelijk zo aan te nemen en in te zetten. Dus je kunt je assistente wel degelijk behouden, het gaat om een juiste verdeling van fte’s.
    gr Charlotte

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.