Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Blog Renée: ‘Een toffe zomerse bijbaan’

Ook deze zomer barstte het van de (pop)festivals en evenementen. Aankomend verpleegkundige Renée werkt daar graag als ehbo-er. Ondertussen leert ze ook nog iets over de acute zorg.
Blog Renée: 'Een toffe zomerse bijbaan'

Veel studenten werken naast hun studie. Ik heb zelf ook een bijbaan in de horeca. Tijdens theorieperiodes is werken naast je studie prima te doen. Maar tijdens stages is het soms nog best wel pittig om iedere week ook bij je bijbaan te blijven werken. Maar ja… je werk opzeggen is niet echt een optie. Een stagevergoeding is vaak niet voldoende om de maandelijkse kosten van een student te vergoeden en je wilt toch ook leuke dingen blijven doen. Dilemma!

Naast mijn horecawerk heb ik een ander baantje in de zorg. Voordat ik aan de hbo-v begon, heb ik mijn ehbo-diploma gehaald. En dankzij dit diploma kom ik nu op de vetste festivals en evenementen om als eerste hulpverlener aan de slag te gaan. Zeker in de zomer is dat supergaaf! Via MedEvent, het bedrijf dat medische zorg levert op deze evenementen, leer ik ontzettend veel. Ik werk samen met andere ehbo-ers, verpleegkundigen en artsen in een team. Samen vangen we patiënten op en leer ik inzicht te krijgen in de acute zorg.

Meer blogs van Renée

Ze is alweer derdejaars student hbo-v, maar Renée kan zich nog goed haar eerste stagedag herinneren. Dat lees je hier >>>

Tijdens mijn eerste keren viel het me op hoe weinig ik eigenlijk weet van de acute zorg. Ja, op papier wist ik het allemaal wel, maar wat je nou precies moet doen met een patiënt die onwel geworden is… dat is toch even anders. En wanneer sla je alarm bij de arts als een patiënt out dreigt te gaan van drugs of alcohol? Gelukkig heerst er binnen het team een goede en veilige sfeer en sta je er nooit alleen voor. Soms moet je ‘gewoon doen’ om het gevoel en inzicht te krijgen. Hierbij vind ik het het leukst om met verpleegkundigen te werken. Wat zij nu doen, ga ik misschien wel doen zodra ik afgestudeerd ben.

Ondertussen heb ik ontdekt dat deze tak van sport mij ontzettend interesseert. Ik vind het leuk en wil alles zien en doen. Van een pleister plakken tot een monitor met bloeddrukwaarden en hartfrequenties nauwkeurig in de gaten houden, ik vind het gaaf.

Werken naast je studie hoort er gewoon een beetje bij. Het is dus dubbel fijn dat ik ergens kan werken waar ik het naar mijn zin heb én waar ik veel relevants leer voor mijn opleiding.

In de zomermaanden heb ik gelukkig genoeg tijd om dit werk veel te kunnen doen, maar als het nieuwe schooljaar begint, moet je je tijd als student weer goed verdelen. Want behalve werken, willen we goede cijfers halen, stappen, feestjes geven, vrienden bezoeken en zo nu en dan eens terug naar onze ouders. Het is al een bijbaan op zich om deze planning voor elkaar te krijgen!

2 REACTIES

  1. Je ziet dus wel dat er enkele grote voordelen zitten aan het vinden van een bijbaan als student zijnde. Op de site van http://www.bijbaanscout.nl ben je aan het juiste adres voor een actueel overzicht van al het beschikbare studentenwerk waar je uit kunt kiezen. Door te kiezen voor een bijbaan zal je niet alleen een hoop extra kunnen verdienen, maar je kunt ook nog eens een hele hoop nieuwe inzichten opdoen.

  2. Lees alle reacties
  3. Heel goed Renee, dat je je inzet op dergelijke evenementen als ehbo-er tijdens je studie. Ook het bedrijf waaraan ik verbonden ben – ALMTS.NL – levert acute zorg op projecten en evenementen en hebben we ervaring met het bieden van taakgerichte stages voor studenten. De term ehbo-er is echter al een tijd niet meer in gebruik. Thans wordt de term eerste hulpverlener gehanteerd. Ook ons team kent gespecialiseerde artsen, verpleegkundigen, first responders en natuurlijk ook de eerste hulpverlening. Ik wens je veel plezier daarin en weet dat vooral praktijkervaring een waardevolle asset zal zijn!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.