Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Renée: ‘Mijn eerste stagedag’

Nursing.nl heeft een nieuwe studentblogster: Renée Struijf! Ze is zenuwachtig voor haar eerste stagedag.
Blog Renée: 'Mijn eerste stagedag'

’t Is kwart over vijf als de wekker gaat. Door de manier waarop ik wakker word merk ik al dat het een pittige dag gaat worden. Waarom is het toch zo wanneer je niet kunt slapen, je om 2 uur, 3 uur en soms ook om 4 uur klaarwakker bent, maar op het moment dat je eruit moet, je nét in een diepe slaap zit. Storend…
Maar goed, als ik na een plens water in mijn gezicht een beetje wakkerder ben, voel ik een vlaag van zenuwen in mijn buik. Het is een spannende dag vandaag. Over een paar uur begint namelijk mijn eerste stagedag!
Vanaf het begin van het jaar roepen ze het al: ‘In de theorie staat het zus en zo beschreven, maar wacht maar tot je stage aan het lopen bent’ of ‘In de praktijk zal je zien dat het toch anders gaat’. En eindelijk is het moment dan daar, vijf maanden na het begin de opleiding, mag ik mezelf als eerste jaar stagiaire verpleegkundige noemen! In een verpleeghuis ga ik voor het eerst in mijn leven ervaringen opdoen vanuit de praktijk. Ik kan niet wachten!
Maar ik moet wel wachten.. Mijn trein heeft vertraging. Hoe kan het toch dat er aan het begin van de dag, om 6 uur in de ochtend al problemen zijn op het spoor. Als ik nu maar niet te laat kom!
Zodra ik de koplampen van de trein zie aankomen, pak ik m’n fiets vast en wacht ik tot de deuren open gaan. Op het station Naarden-Bussum aangekomen stap ik snel op en race ik naar het verpleeghuis. Met een bezweette rug kom ik aan, maar hé, ik ben wel op tijd!
Na een korte kennismaking met mijn praktijkbegeleider krijg ik een goede indruk van de afdeling en mijn nieuwe collega’s. Het gaat nu echt beginnen en ik heb het gevoel alsof ik terug in de brugklas zit. Zoveel nieuwe dingen staan mij te wachten! Zoveel nieuwe gewoontes en begrippen: inco’s in plaats van luiers, ‘begeleiden met eten’ in plaats van voeren, aangesproken worden met zuster, het contact met ouderen, mijzelf vertillen aan het aantrekken van steunkousen (krengen!), rapporteren in het ECD, dunne def, brijige def, helemaal geen def! Het is allemaal nieuw voor me, en ik heb er super veel zin in!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.