Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Buitenschoolse activiteiten

Ik ben Quinten Manuel, 18 jaar oud en derdejaar leerling-verpleegkundige. Al anderhalf jaar blog ik voor Nursing. Naast het bloggen zit ik in het dagelijks bestuur van de studentenraad van het Noorderpoort College. Ook bezoek ik regelmatig lezingen van Studium Generale, want de wetenschap is erg interessant. Een bijbaantje heb ik dan weer niet.
Buitenschoolse activiteiten

Oud-studentblogger Suzan schreef een blog over buitenschoolse activiteiten en wat het betekent voor je studie/loopbaan. Buitenschoolse activiteiten betekenen veel voor je opleiding, vind ik. Naast de zelfontwikkeling bekijk je zaken vanuit een ander perspectief. Zo vergader ik met de studentenraad over de gehele organisatie, waarin de opleiding verpleegkunde één van de vele opleidingen is.

Er is genoeg ruimte om iets naast de opleiding te doen, dit baseer ik ook op het feit dat elke klasgenoot werkt naast de opleiding en/of een sport beoefent. Ik adviseer om vooral dingen te doen die in het verlengde van de opleiding liggen. Denk bijvoorbeeld aan (vrijwilligers)werk, bestuursfuncties en snuffelstages. Uit ervaring kan ik vertellen dat het erg informatief is en misschien blijkt het wel jouw droombaan te zijn. Je weet het maar nooit!

Laatst stuitte ik op internet op een forum waar iemand een vacature plaatste voor leerling-verpleegkundigen die het leuk vonden om een week op een cruiseschip te verplegen. Het is dat die vacature een paar jaar oud was, anders had ik zeker gesolliciteerd. Wat ik wel binnenkort zal ervaren is een dialysecentrum. Op school werd gevraagd of er belangstelling was om een dagje mee te lopen met een dialyseverpleegkundige. Dat leek mij wel wat. Het zijn leuke en leerzame buitenschoolse activiteiten.

Laat je vooral niet tegenhouden om het te doen, want ik kan met volle zekerheid zeggen dat het erg leuk en leerzaam is. Ook heb ik aardig wat contacten opgebouwd door deze activiteiten buiten school om. Redenen genoeg om het te doen!

Welke activiteiten houden jou bezig buiten school?

Meer Nursing

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl

Nursing op Facebook
Tegenwoordig kun je ook via Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Ga naar
www.facebook.com/VakbladNursing

Nursing Event
Het Nursing Event is ons jaarlijkse vakevenement voor verpleegkundigen, dit jaar op donderdag 8 en vrijdag 9 december in De Reehorst te Ede. Met op 8 december de finale van de Nursing Challenge!
Meer informatie en aanmelden.

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. … had je meer van actief varen? kijk dan eens op de site watersportenkaniedereen.nl
    Deze organisatie Sailwise organiseert zeilvakanties waar je als verzorgende of ‘pleeg’ een geweldige week kunt beleven.
    Ik ga al enkele jaren mee en kies daarbij elk jaar een week uit met de doelgroep die mij het meest aanspreekt. Bij thuiskomst nog even vrij om bij te komen en daarna ga ik met weer heel veel nieuwe ervaringen en leuke verhalen in mijn eigen team aan het werk.

  3. Dat weekje verplegen op een cruiseschip is zeker mogelijk hoor 😉 Zoek maar eens bij het Rode Kruis, zij organiseren vakanties voor ouderen, mensen met een verstandelijke/somatische beperking en chronisch zieken. Zij hebben een groot vakantieschip en een aantal hotels. Het schip vaart vrijwel iedere week uit met allemaal vrijwilligers. Erg leuke ervaring als leerling kan ik je zeggen! Zit er zelf aan te denken om na mijn afstuderen mee te gaan als unithoofd.

  4. Ik sluit me bij J. aan: wilde reageren dat het nog steeds 42 weken per jaar mogelijk is om met een cruiseschip mee te gaan als vrijwilliger in de zorg:
    ik ga zelf met de Zonnebloem mee, vorige week net weer teruggekomen van weer een geweldige reis !

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.