Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao-akkoord

Conny is niet extatisch over de nieuwe cao VVT.

Eindelijk is men eruit; er is een overeenkomst voor een nieuwe cao! De vraag nu is of er naar tevredenheid winst is behaald? Op het eerste gezicht lijkt het dat er voordeel is geboekt. Maar doorberekend is de conclusie dat het behaalde resultaat uitermate mager is te noemen.

 

Ouwelullendagen

Naar mijn idee is er geen echte vooruitgang van het bestaande cao. Het uiteindelijke behaalde valt  mij tegen. Er is wel een kleine winst te bespeuren in de stagevergoedingen. De huidige 55-plussers zullen hun leeftijdrechten behouden en de jongere werknemers zullen tijdens hun loopbaan uren moeten gaan opsparen om op een later tijdstip extra vrije dagen te kunnen opnemen. Dit geldt overigs niet alleen in de zorgsector maar in alle cao’s.  De scholingsverplichtingen gaan in samenwerking met de OR een gestalte krijgen. 

 

Geen spectaculaire veranderingen

Met veel interesse heb ik de onderhandelingen gevolgd. Ik vind de nieuwe cao maar een zeer matig geheel. Ik snap best dat er in deze tijden van versobering geen spectaculaire veranderingen te verwachten valt. Ik had er toch wat meer van verwacht, temeer dat er een wens ligt om mensen te stimuleren om te kiezen voor een baan in de zorg. Maar ik vraag mij af of het nieuwe cao wel voldoende is om de mensen die in zorg werken, te behouden.

 

Hoge werkdruk

De tijd zal het leren. Ik wil niet zeggen dat het werken in de gezondheidszorg nu zo slecht betaald wordt. Maar ik weet wel dat het een verantwoordelijke baan is met een constante hoge werkdruk. En daar mag best wat tegenover staan.

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.