Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao, vervolg

Verzorgende is een eervol beroep, maar als de nieuwe cao een verslechtering betekent, zullen veel collega's bedanken voor de eer, volgens Conny.

Op 19 mei was er weer een bijeenkomst georganiseerd door de vakbonden. Uit verschillende hoeken van het land kwamen verzorgenden en verpleegkundigen naar Nieuwegein. De bedoeling was om hierbij kracht te zetten voor een nieuwe ronde van onderhandelingen na het in het voorjaar vastgelopen cao-overleg. De actie is ook bedoeld als startsein voor vervolgacties in de VVT-sector, die zullen plaatsvinden als de werkgevers vast blijven houden aan de nullijn en verdere negatieve consequenties voor het zorgpersoneel in de nieuwe cao.

 

Belangen

In een eerdere blog over deze kwestie schreef ik dat ik zeer benieuwd was naar de uiteindelijke uitkomsten van de onderhandelingen. Maar waar ik al een beetje bang voor was, komt nu naar voren: men kan niet op één lijn komen. De wederzijdse belangen liggen te ver uiteen, zo blijkt.

 

Eer

De vraag is nu: gaat er een nieuwe cao komen die voor ons collega’s interessant is? Want laten we wel wezen, het zijn de arbeidsvoorwaarden die mede uitmaken of het werken in de zorg aantrekkelijk is en blijft. En daar zit nu net de kneep, denk ik. Want als er geen verbetering te verwachten is, en de tendens naar beneden wordt bijgesteld, vrees ik dat zowel aankomende collega’s als de zittende collega’s bedanken voor de eer om in de zorg te werken.

 

Geen oplossing

Dat wij moeten bezuinigen en dat de zorg zwaarder gaat worden, is voor iedereen duidelijk. Maar moeten degenen die aan het primaire proces staan dit dan opvangen? Nee, ik denk dat dit niet de oplossing is!

 

Ben jij bereid om het administratieve werk neer te leggen voor een betere cao? Laat het weten op onze poll!  

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.