Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Commotie over verpleeghuis

Ook zo genoten van onze Olympische helden? Marianne Vos, Epke Zonderland, Dorian van Rijsselberghe, om er maar een paar te noemen.
Commotie over verpleeghuis

Tot en met zondag wordt ons televisiebeeld bepaald door de 20e Olympiade in Londen. De opening beloofde al heel wat. Indrukwekkend was de bijdrage van honderden verpleegkundigen en artsen, die een eerbetoon lieten zien aan de National Health Service (NHS). Werkers in de zorg die trots zijn op de belangrijke bijdrage van de NHS aan de Britse samenleving en daar naast hun drukke werk tijd voor vrij hebben gemaakt, en vakantie voor hebben verschoven.

En dan lees je de commotie die is ontstaan in verpleeghuis Sint Jacob, onderdeel van Osira Amstelring. Afdelingen waar dagen op rij geen nachtdienst is ingeroosterd, verzorgenden die alleen verantwoordelijk zijn voor 6(!!!) verdiepingen in de nacht. Onderbezetting, verlies aan kwaliteit, activiteitenbegeleiders die in de keuken worden ingezet. Kortom, diep triest!

De oplettende lezer herkent  Osira Amstelring als de organisatie die door de Inspectie onder verscherpt toezicht was gesteld omdat de kwaliteit van zorg te wensen overliet. Nog  geen vijf maanden geleden berichtte de Inspectie dat de zaakjes weer op orde zouden zijn.
De bestuurder van Osira Amstelring erkent de onderbezetting: ‘Ik neem het signaal over onderbezetting zeer serieus. Het is ook een reëel probleem, met name in de zomermaanden. Met het betrekken van de medewerkers bij het invullen van het rooster wil ik het probleem zoveel mogelijk oplossen.’

Als ik het zwartboek lees
dat de medewerkers hebben geschreven, dan is het in- en intriest dat deze bestuurder het zover heeft laten komen. Met alle respect: hetzelfde geldt ook voor de werkers in de zorg bij Sint Jacob. Hadden die niet veel eerder aan de bel moeten trekken?! Ik weet het, vanaf de zijlijn is het makkelijk oordelen, maar toch…

Ik hoop dat uit de gebeurtenissen van deze week
de juiste lessen worden geleerd, en dat het nooit meer zover kan komen.

Rest de vraag of – als in 2028 de Olympische Spelen echt in Nederland worden gehouden – onze beroepsgroep ook zo trots kan zijn op onze gezondheidszorg als de honderden Britse collega’s in Londen bij de opening van de Spelen?!

Wie het weet mag het zeggen!

6 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. De werkvloer geeft echt wel aan dat er open diensten zijn, maar ze kunnen niet opgevuld worden. Het uitzendburo heeft ook niemand. En dan moet de wanner het maar oplossen in het weekend met al die gaten. En iedereen werkt zich uit de naad, maar als je een gat met een gat vult, breekt het iedereen een keer op.
  En wie nu een baan zoekt in d zorg kan kiezen uit? vele jobs, dus dan ga je toch niet naar het verpleeghuis? Dus de vacatures worden niet opgevuld. Arme bewoners, ze moeten het er maar mee doen, elke dag onbekenden aan je lijf, vreselijk. Maar ze hebben geen keuze, helaas.

 3. Wat een misselijkmakend verhaal, dat zwartboek van de medewerkers! Ik vraag me af uit hoeveel personen de overhead bestaat? Als al die directieleden, managers, hoofden, zorgcoördinatoren, en teamleiders nu eens vol ingezet zouden worden -verplicht- zouden ze zich kapot schrikken van de walgelijke, mensonwaardige toestanden in dat ‘verzorgingshuis’. Of het echt helpt, weet ik niet; ik probeer mijn verontwaardiging onder woorden te brengen..

 4. Je zou zeggen dat er mensen zijn die hun vak niet verstaan , maar wel blijven proberen het te laten blijken dat zij het zo geweldig doen!!!
  Je zou denken dat het IGZ niet zo dom was en al die vervelende personen die maar schijn voordoen meteen uit de zorg zouden gaan zetten zonder pardon, maar het lijkt er meer op dat mensen van het IGZ en andere mensen uit de politiek mogen meedelen met de buit die de schijn-bestuurders buit maken, want steeds proberen ze ons mensen wijs te maken dat er bezuinigd word in de zorg en verpleging!!! Vergeet niet dat wij burgers moeten bezuinigen om het er in de zorg en verpleging beter te kunnen laten gaan, zoals de staatssecretaris vertelde en schreef om 850 miljoen extra en 600 miljoen extra voor meer personeel op de werkvloer en extra opleiding voor verplegend personeel!!!!
  Al jaren worden we met praatjes stil gehouden en moeten steeds anders zien dan beloofd was, wanneer word er nu eens daadwerkelijk wat gedaan IPV dat zinloos gelul van al die mega-belovers waar niets van uitkomt……. en zo verder elk jaar opnieuw, en wat zijn ze toch trots met alles wat ze waar(op)maken……….

 5. Bestuurder Van Dam vertrok bij HWW Zorg dat op dat moment de wonden likte na een reeks persberichten over ondermaatse zorg, ontspoorde zorg, geldzorgen en problemen in de personele sfeer. Hij werd als een prins bij Osira Amstelring binnen gehaald. Op zijn eerste werkdag kwam van Dam al met de ene mea culpa na de andere omdat het een puinbak was bij zijn nieuwe werkgever Osira Amstelring. Hij schreef de blaren op zijn vingers aanherstelplannen. En ondanks al zijn geexcuseer en grootse plannen is de puinbak nog veel erger dan voor hij aantrad. Weg met dat hele bestuur zou je zeggen en weg met van Dam. Maar niks hoor, hij gedraagt zich als een zigzaggende haas en dat kan allemaal in zorgland. Wat verdient deze man. Ik bedoel aan inkomsten? En zit daar een auto bijin? Of rijdt meneer ook nog in een grote bak terwijl de bewoners in de stront en pis liggen? En waar is nu mevrouw van Zanten? En wat komt er uit van de mooie woorden van mevrouw Agema van de PVV? 12.000 EXTRA HANDEN AAN ZORGBEDDEN? Ik ga op de dierenpartij stemmen, in de hoop dat ze wat meer voor de echte varkens gaan doen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.