Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De dag van… Marcia Vreugdenhil, wijkverpleegkundige bij Laurens

Begin dit jaar studeerde ik af aan de hbo-v. En nu ben ik al wijkverpleegkundige van twee zorgteams met elk zo’n tachtig cliënten. Een heel uitdagende baan! Ik ben verantwoordelijk voor het hele zorgproces, maar focus nu vooral op indiceren. Dat is écht prioriteit nummer één!
Wijkverpleegkundige bij Laurens

‘Zo snel kan het dus gaan. Begin dit jaar studeerde ik af aan de hbo-v. En nu ben ik al wijkverpleegkundige van twee zorgteams met elk zo’n tachtig cliënten. Een heel uitdagende baan! Ik ben verantwoordelijk voor het hele zorgproces, maar focus nu vooral op indiceren. Dat is écht prioriteit nummer één!’

Draagvlak creëren
‘Soms stuit ik bij het indiceren op weerstand. Men denkt vaak dat ik streng ben, maar ik indiceer ‘gewoon’ volgens het nieuwe normenkader. Dat betekent: eerst kijken naar de zelfredzaamheid van de klant én zijn netwerk. Soms blijkt dan dat een klant met minder zorg toekan. Dat is best een moeilijke boodschap. Ik neem dan echt de tijd om goed uit te leggen waarom ik iets doe. Daarnaast besteed ik aandacht aan kennisoverdracht. Zo mogen wij niet meer helpen met de maaltijd, dat loopt nu via de Wmo. Gelukkig zet mijn werkgever ook in op kennisontwikkeling. Binnenkort krijgt elk zorgteam een training over de nieuwe wet- en regelgeving.’

Stoer
‘Tijdens het Talentprogramma leer je heel goed indiceren en hoe je met je team de kwaliteit kunt verbeteren. Vooral de aandacht voor collegiale coaching vind ik heel leuk. Mijn collega’s zijn gewend om veel dingen zelf op te lossen, dat vind ik best stoer. Voor mij is het de uitdaging om goed met hen in gesprek te gaan. Kunnen we de kwaliteit van zorg nog verbeteren? Is de huidige zorg echt nodig of kan het ook anders? Soms moet je de confrontatie aangaan om veranderingen door te voeren. Dat is best pittig, maar wel heel goed voor mijn team en mijn persoonlijke ontwikkeling. Als het goed gaat, hebben we over een halfjaar allemaal dezelfde visie.’

Meer weten over het talentprogramma? Kijk dan op www.growwork.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.