Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De tijd

Verzorgende Conny staat alvast stil bij het voorbije jaar en het eeuwige gevecht met de klok.

Alweer bijna een jaar voorbij. Het was een jaar vol van emoties en niet alleen in zorgland. Hopelijk zal het komende nieuwe jaar meer rust brengen. Voor zowel de cliënten als voor alle collega’s. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen op komst in de zorg en het is afwachten wat een verbetering of verslechtering zal zijn. De tijd zal het leren.

 

Voornemens
Elk jaar nemen vele mensen zich in het nieuwe jaar een voornemen voor. Meestal gaat het dan over stoppen met roken, of minder snoepen. Grappig eigenlijk dat het vooral met de jaarwisseling plaatsvindt. Alsof daar een soort magische kracht vanuit gaat en daarom de kans van slagen groter is. Hopelijk zullen al die goede voornemens gaan lukken.

 

Klok
Mijn voornemen is om me minder te ergeren aan het tijdgebrek waar ik elke dag mee worstel. Het gevecht met de klok verlies ik namelijk altijd. Dus jezelf er bij neerleggen dat het een onneembare barrière is, scheelt een hoop irritatie. Ik denk dat veel collega’s het herkennen want wij hebben er allemaal mee te maken. De klok heeft een prominente plaats, alles is gebaseerd op tijd. Het is de grootste stressveroorzaker op de werkvloer.

 

Er zijn gelukkig een aantal dingen die niets te maken hebben met tijd. Laten we er voor zorgen dat wij als collega’s onderling het fijn hebben met elkaar. Steun en luister naar elkaar, wees vriendelijk en sta open voor een ander zijn mening. En verander ‘moeten’, in ‘willen’. Blijf vooral geloven in het mooie werk dat wij met z’n allen doen. Alle goeds voor 2010!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.