Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Drukte in de kerstvakantie

Heerlijk, vakantie! Wat een zeeën van tijd zal ik hebben. Lekker uitgebreid kerstcadeautjes kopen en ook nog tijd om eindelijk al mijn spullen te verhuizen naar m’n nieuwe woning.

Niet dus! Deze vakantie doet me eerder denken aan dat haastige liedje van Herman van Veen. Ik heb nog minder tijd dan wanneer ik geen vakantie heb. Niet alleen de kerstcadeautjes, de verhuizing en de boodschappen maken mijn vrije tijd tot een drukke periode. Ook mijn sociale netwerk heeft wat aandacht verdiend.

Mijn vriendin komt terug van een stage uit Afrika, dan kan ik toch niet aankomen met een “sorry, ik heb geen tijd.” Helemaal omdat ik ook meestal de aangewezen persoon ben voor overige zaken die nog even moeten worden geregeld.  Zoals die vergeten koffiemelk of dat geurtje voor tante Toos. Iedereen werkt zich kapot, behalve ik, want ik heb toch vakantie?

Tsja, het ligt ook wel aan mezelf. Ik laat me te gauw voor het karretje spannen en dat is die slechte eigenschap die ook in mijn werk vaak naar voren komt. Ik voel me bijna verplicht die packed cells te gaan halen als ik even op een patiëntenkamer sta te kletsen (?) met een patiënt. Want mijn collega heeft het te druk met rapporteren, omdat zij vanmorgen iets te lang stond te kletsen met een collega.

Achja, haastige spoed is zelden goed. Zegt men weleens. Maar hoe moet ik anders de bocht halen in mijn o zo verdiende kerstvakantie.

Heb jij het ook in je vakantie drukker dan wanneer je geen vakantie hebt?

3 REACTIES

 1. ja, heel herkenbaar. je bent altijd zo druk met werk etc. dat je je schuldig voelt nu je vrij bent en sociale contacten moet ‘inhalen’. ook gezin en familie eisen je op en je hebt dan net de tijd voor alle achterstallige klussen in huis te doen voordat de ‘ratrace’ na de vakantie weer begint.
  maar één ding, we doen het allemaal zelf en zouden niet anders willen, toch???
  alice+++

 2. Lees alle reacties
 3. Ja, ik herken het wel! In stage hbo-v heb ik geen twee maar 1 week vakantie met kerst, en dan heb ik ‘mooi de tijd’ om al die vele verslagen te maken, want tijdens stagetijd kom je daar niet aan toe, omdat je als stagiaire toch word ingepland als collega terwijl dat niet mag.
  Dat zijn de nadelen die ik tegen kom bij een stage hbo-v. Dus ik herken het zeker.

 4. Ja, ik herken het wel! In stage hbo-v heb ik geen twee maar 1 week vakantie met kerst, en dan heb ik ‘mooi de tijd’ om al die vele verslagen te maken, want tijdens stagetijd kom je daar niet aan toe, omdat je als stagiaire toch word ingepland als collega terwijl dat niet mag.
  Dat zijn de nadelen die ik tegen kom bij een stage hbo-v. Dus ik herken het zeker.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.