Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Examenstress op de hbo-v

Ik heb het druk, heel druk. Wassen, strijken, afstuderen, solliciteren en nog een beetje netwerken als daar tijd voor is. Pffff!

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zegt men weleens. En dat is ook zo, zo ondervind ik nu. Terwijl ik zoek naar telefoonnummers van goede connecties en vacatures van het internet afhaal, studeer ik af.

Althans dat is de bedoeling. Ik ben moe, ik voel me opgejaagd. Ik kan alleen nog denken aan die laatste 15 weken van mijn opleiding. Daar moet ik even doorheen. En dat valt me zwaar, moet ik zeggen.

Volgens de leercyclus van Kolb ben ik een denker, een planner ook. ´Jij zult het wel nooit druk hebben, met die goede planning´, zo concluderen medestudenten. Een coole kikker werd ik laatst nog genoemd aan het begin van een presentatie. Ze moesten eens weten. In mijn hoofd is het vaak een chaos.

Als ik thuis studeer, plan ik de tijd die ik nodig heb voor een opdracht of een taak, zo kan ik zien hoeveel ik op een dag gedaan krijg. Is dat slim of obsessief?

Ik weet het niet, ik weet alleen dat ik nog 15 weken alles uit mezelf moet halen. De competenties die ik nog mee kan pikken, pik ik mee. Ik wil slagen in juni!

Dan ben ik klaar. Klaar met studeren! Er zal een last van mijn schouders vallen, hoop ik. Dan kan ik mezelf verpleegkundige noemen. Competent in alle rollen. Zo voel ik me ook langzamerhand.

Maar ja, dan begint het leven toch pas?
Dan begint het echte leren, zegt men! Life-long-learning of niet, ik ben er klaar voor. Kom maar op!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.