Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gastblog Barbarba: ‘Seks op de werkvloer’

Het schijnt dat één op de vier mensen wel eens seks heeft gehad op de werkvloer. Barbara gelooft daar niets van. 'Niet in de zorg.'
verpleegkundige relatie werk
Doctor Douglas en nurse Hathaway hadden een stormachtige relatie in de Amerikaanse serie ER.

Natuurlijk ken ik de verhalen en wéét ik dat het echt wel gebeurt. Maar ik weet ook dat het onder collega’s sterk wordt veroordeeld. Seks op het werk, als zorgverlener, is not done. Ik werk al bijna dertig jaar als verpleegkundige en heb nog nooit van een directe collega gehoord dat diegene seks heeft gehad op het werk. Nooit. Verpleegkundigen worden in de media vaak geassocieerd met jong, knap, gewillig en sexy. De fantasie slaat op hol als het gaat om afhankelijk zijn, kwetsbaar en in handen van een ‘zustertje’. Blijkbaar.

‘Ben jij verpleegkundige? Oh sexy!’ Ik heb dat nooit begrepen. Alhoewel ik superleuke collega’s heb; aardig, lief, vriendelijk, verzorgd, grappig en zorgzaam, zou ik er niet één bestempelen als ‘sexy’. Niet op hun werk. Wat is er trouwens sexy aan vermoeide voeten in klompen? Aan een wit, niet erg flatterend uniform? Aan een zorgelijke blik om de zorgen om patiënten?

Misschien stel ik sommige lezers teleur, maar ik denk dat er maar heel weinig verpleegkundigen tijdens hun werk met seks bezig zijn. Of tijd hebben om er überhaupt aan te denken. Ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen om tijdens mijn werk de onderzoekskamer in te duiken met een ‘knappe dokter’. Dat doet me trouwens wel denken aan die keer dat een arts aan mij vroeg of ik tijd had om hem een injectie te geven. Hij zou binnenkort op reis gaan en had geen tijd om langs de huisarts te gaan en had de injectie bij zich. Of ik het even wilde doen. Maar natuurlijk wilde ik dat wel. In de onderzoekskamer.

Heel keurig en professioneel gaf ik hem de injectie in zijn bovenbeen. Al kletsend en druk pratend over zijn reisbestemming lopen wij samen weer de onderzoekskamer uit waarbij de dokter zijn overhemd in zijn broek stopt en zijn broekriem nog vastmaakt. Heel jammer dat het net bezoekuur was en verschillende mensen ons heel vreemd aankeken. Het duurde even bij de dokter en mij voordat we doorhadden dat dit toch wel een zeer verdachte situatie leek.

Dichter bij ‘seks op het werk’ dan dit ben ik nooit gekomen ….

Lees ook: Liefde op het werk: moet het kunnen?

Lees de blogs van verpleegkundige Barbara van Ede op haar site ‘Zal me een zorg zijn’

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.