Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gele pakken en zwaailichten

Nog steeds denk ik vaak aan het beroep wat ik later wil beoefenen. Nu ik een volledige stage in een verzorgingshuis heb afgerond en sinds een aantal weken stage loop op cardiologie en long, kan ik er een nieuwe blik op werpen.

Waar zie ik mij zelf over vijf jaar? Is dat toch mijn droom op de ambulance of ben ik dan van mening veranderd en werk ik met alle plezier in een verpleeghuis. Simpelweg weet ik dat nog niet. Ik ben meer het type persoon dat het op zich af laat komen, maar nog wel met de ambitie om in het gele busje te eindigen. 

Ik droom ook wel letterlijk dat ik in de ambulance zit. Zo snel en adequaat handelend bij spoedgevallen zo kalm en rustig bij patiëntenvervoer, maar dan haalt de wekker mij voor de zoveelste keer uit mijn droom.

De ambulancebroeders zie ik zo nu en dan in het echt op de afdeling cardio/long verschijnen. De gele pakken zijn al van een afstand waar te nemen en dan bonst mijn hart zowat in mijn keel.

Ook al kijk ik mijn ogen uit tijdens mijn eerste stage in het ziekenhuis op de cardio/long, toch zie ik mijzelf ooit op de ambulance werken. Natuurlijk weet ik niet wat de andere stages voor me zullen betekenen, maar werken op de ambulance is en blijft mijn droombaan.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.