Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Gestart met deeltijd hbo-v

Ik heb het druk. Deze blog maak ik eigenlijk ook al veel te laat.
Gestart met deeltijd hbo-v

Ik ben net begonnen met de deeltijd opleiding hbo-v. Hartstikke leuk, en ik heb er ook echt veel zin. Weer even met iets anders bezig zijn en verder over dingen nadenken.
Maar wat is dat na vijf jaar wennen zeg.

Na een paar lesdagen vol met evidence based practice, methodiek, kwaliteitszorg en veel opdrachten voor thuis, tolt mijn hoofd. Superinteressante stof, maar mijn geest is dit niet meer gewend. Het liefst ga ik nu languit op de bank, maar dat zit er helaas niet in. De plicht roept en ik moet op de werkvloer ook weer aan de slag, om vervolgens mijn weekend vol te proppen met allerlei verplichtingen en uitjes (eigen schuld, dikke bult). Waar is mijn tijd!!

Wat ik hieruit geleerd heb; plannen! Dat moet ik nu echt goed gaan doen.
Anders ga ik het echt niet redden en kunnen ze me straks opvegen.

Ik merk bij sommige klasgenoten hetzelfde. En dan ook nog de bijbehorende stress. Een rooster met onduidelijkheden, een literatuurstudie en kwaliteitsvoorstel die geschreven moeten worden en het bedenken van een onderwerp hiervoor. Welk onderwerp dan? Wanneer moet je dat weten? Wanneer moet het af zijn? Wanneer krijgen we hier les over? Waarom valt de les hierna uit? Wat moeten we volgende week nou af hebben dan? Waar kan ik dat vinden? Waarom heb ik dat boek niet? Waarom heb jij ‘m wel?

Na een lange dag school gisteren zet ik alles van me af, ga naar bed, en slaap belachelijk lang uit.
Zo.

Agnes van Kalmthout is somatisch verpleegkundige in de ouderenpsychiatrie.
In oktober verschijnt haar laatste blog op Nursing.nl.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het went echt, het went. Zelf bijna klaar met de deeltijd HBO V kan ik je deze hart onder de riem steken. Plannen is inderdaad een bittere noodzaak. Maar het went. En: het eerste jaar is verreweg de meest zware. Als je je propedeuse hebt, wordt t makkelijker! Heel veel succes, dit ga je halen!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.