Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geweldig SP-spotje

Een bejaarde dame van 88 jaar kleedt zich uit voor het oog van de camera. Ondertussen druk bezig, kijk ik met een half oog naar de televisie. 'Zo', denk ik, mijn aandacht is gewekt.
Geweldig SP-spotje

 

Een lijf van een bejaarde vrouw, ik heb ze vaak gewassen en aangekleed. Het spotje nadert het einde, en dan komt de boodschap. Het is een spotje van de Socialistische Partij. Natuurlijk. Ze willen ons wijzen op noodgedwongen bezuinigen en ontslagen in de thuiszorg, de kwaliteit die achteruit gaat. ‘De thuiszorg gaat in de uitverkoop. Het spotje is zo confronterend omdat de werkelijkheid ook zo confronterend is,’ geeft Agnes Kant als reactie.

Op het journaal kwamen er meteen reacties van de kamerleden. De PvdA, CDA en de VVD keurden het spotje af. Natuurlijk. Het was allemaal niet zo slecht als de SP ons deed geloven, zei kamerlid Anouschka van Miltenburg ; aan de cijfers was te zien dat het toch helemaal niet zo slecht is met de zorg? En juist dat laatste zinnetje deed mijn nekharen overeind staan. De cijfers? Typische VVD acties om over de cijfers te praten en niet met de mensen van de werkvloer.

Menig collega kan beamen dat het toch echt de verkeerde kant opgaat met de thuiszorg. Hoe vaak maken we niet mee dat het steeds moeilijker wordt om patiënten te indiceren? Nu heeft de thuiszorgorganisatie hier in Eindhoven en omstreken ook flinke financiële problemen en wordt het steeds moeilijker om zorg te krijgen voor ‘jouw’ patiënt. Daarnaast horen we de verhalen van onze collega’s die evenveel binnen een kortere tijd moeten doen. Minuten opschrijven.

Ik vind het spotje van SP geweldig, het laat precies zien waar het op staat! De zorg is geen markt en dat is precies waar het wel naar toe gaat. Duidelijk toch, waarom zoveel plegen links stemmen?

Wat vind jij van het tv-spotje?

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.