Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handeczeem

Handeczeem. Wij plegen zijn er bekend mee. Onze handen moet altijd schoon en bacterievrij zijn. En zijn dus automatisch een geschikte plek voor eczeem.
Handeczeem

 

‘Beroepshuidziekten’ heet handeczeem bij professionals met een mooie term. Beroepen zoals het kappersvak en in de verzorging staan er bekend om. Onze handen raken verweekt door het vele handen wassen, en ontvet door zeep en desinfectans. Daar zit dan wel een olie in die de boel nog een beetje verzacht. Maar met zoveel gebruik vraag ik me dat af. Voordat ik een couveuse inga hebben mijn handen al meerdere keren desinfectans gezien. Kind verschoond, spulletje erop. Ander kind verzorgen, spulletje

erop.

Ik heb veel collega’s zien krabben en smeren. Als ik terug kijk op mijn stages dan kan ik altijd wel iemand opnoemen die last van handeczeem had. Mensen die ineens ander werk moesten doen om hun handjes rust te gunnen. Er werden latexvrije handschoenen gekocht en mijn collega’s met eczeem kregen een speciale zeep.

Op www.huidenarbeid.nl kun je eens test doen om te kijken of jouw eczeem wordt veroorzaakt door je werk. Ook staan er tips op om je eczeem zo goed mogelijk onder controle te krijgen.

Is je werkgever schuldig aan je eczeem? Of is het een van de risico’s van het vak? Een kapster kreeg een schadevergoeding voor kapperseczeem.  Eczeem veroorzaakt door je werk: hoe schuldig is de werkgever hieraan?

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.