Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Heet!

Heet, heter, heetst in Nederland! Ook in de gezondheidszorg. Dagenlang op de voorpagina van de krant: Drie ouderen in een verpleeghuis overleden ten gevolge van de hitte.
Heet!

Boze mensen vragen zich af waarom de overheid niet optreedt en waar zijn toch de airco’s voor die arme ouderen! Men waagt zelfs te zeggen dat we niet al ons geld naar Afrika moeten sturen als we voor onze senioren niet eens een airco kunnen betalen. (Niemand lijkt er overigens over na te denken dat er in Afrika elke dag honderden mensen doodgaan door de hitte….). Nooit kregen onze ouderen zoveel aandacht. Niemand hoor je meer over trage bejaarden bij de kassa van Albert Heijn en de vergrijzing die kapitalen kost, nee, nu het zo heet is, is iedereen ineens begaan met hun lot.

Ik word erg moe van deze herrie. Voor de nabestaanden van de overledenen is het ontzettend verdrietig wat er is gebeurd. Maar deze berichtgeving alsof het een nationale ramp is, is wel een beetje overtrokken. Natuurlijk is het niet goed te praten dat deze mensen in de verzengende hitte zijn verpleegd, een airco was zeker op zijn plaats geweest. Daarentegen hebben ouderen meer kans om te overlijden, zeker als ze al zwak zijn en dan geteisterd worden door drie tropische weken. Daar kan geen airco tegenop.

Wat een beter plan is, is niet zo hard schreeuwen dat dit ‘onmenselijk’ is, maar gewoon iets DOEN! Het initiatief van een brave burger vond ik hartverwarmend. Via de lokale media riep hij zijn medebuurtbewoners op om ventilatoren te brengen bij het verpleeghuis in de buurt. Binnen ‘no time’ waaiden de oudjes zowat hun stoel uit, zoveel ventilatoren waren er gebracht! Dat is een betere actie dan al dat geschreeuw in de media over wie er allemaal tekort zijn geschoten in de verkoeling van deze overleden mensen.

Gelukkig voor al die ouderen in hete verpleeghuizen is de temperatuur volgende week weer normaal…. Ben benieuwd of iedereen nu nog steeds zo begaan is met het lot van de verpleeghuisbewoners in Nederland!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.