Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Het Nursing Event

Vrijdag 9 december 2011 heb ik het Nursing Event bezocht. Het evenement voor verpleegkundigen, maar ook zeker voor leerling-verpleegkundigen. Het was een leuke middag met veel interessante stands en workshops.
Het Nursing Event

De Reehorst in Ede is goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar omdat ik uit Groningen kom werd het toch een reis van drie uur. Gelukkig was het de reis waard want ik heb weer veel informatie opgenomen en leuke mensen ontmoet.

De dag werd afgetrapt met een cabaretvoorstelling van Ernesto en Marcellino. De interactieve voorstelling was een leuk begin. De zaal zat vol en er werd goed gelachen om de grappen en imitaties van Marcellino en Ernesto. Na de voorstelling ben ik een rondje gaan lopen langs de stands en heb ik hier en daar een praatje gemaakt met de mensen achter de stands. Ik heb ook weer mogen gokken op het aantal pleisters in een kom en omdat ik er altijd verschrikkelijk naast zit heb ik dit keer een flinke marge toegepast, ik hoop dat het heeft gewerkt!

Wat ik vooral interessant vond was de stand van het Rode Kruis. Ik heb daar een tijdje staan praten met een ic-verpleegkundige die als vrijwilliger voor het Rode Kruis werkt. Tot mijn verbazing zoekt het Rode Kruis vrijwilligers voor bijzondere vakanties met onder andere dus een zorgvakantie op een cruiseschip, ik had daar toevallig een maand geleden nog over geblogd. Ik kreeg een boekje met praktische informatie en een inschrijfformulier. Het is jammer dat ik het in 2012 erg druk heb met een bestuursfunctie op school, een fulltime stage en verschillende cursussen, maar  ik ga proberen om een week te vinden waarin ik vrijwilligerswerk kan doen. Het lijkt mij een ervaring op zich, zowel als verpleegkundige maar buiten de verpleging om.

Ik gebruik, zeker ook op stage, veel humor in het dagelijks leven. Soms misschien zelfs teveel denk ik, dus besloot ik om naar de workshop ‘Humor als verpleegkundige interventie’ te gaan. Het was een workshop met leuke informatie tot op het anatomische aan toe, neem bijvoorbeeld de aanmaak van stoffen dopamine en serotonine als je lacht. Dus vooral blijven lachen! Verder maakten de grappige anekdotes van Marcellino Bogers de workshop compleet.

Het was een informatieve en interessante dag. Ik heb veel boekjes en folders verzameld die ik thuis ga bestuderen. Het Nursing Event in 2012 raad ik zeker aan voor leerling-verpleegkundigen, want ook voor eventuele vervolgopleidingen zit je daar goed.

O ja, ik zit sinds dit weekend ook op Twitter, dus volg mij als je dat leuk vindt en stel gerust een vraag! @QuintenManuel

Marcellino heeft ook een boek over humor en verpleegkunde geschreven: ‘Humor als verpleegkundige interventie’.

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Tegenwoordig kun je ook via Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Ga naar
www.facebook.com/VakbladNursing

Vacature-alert
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures, abonneer je dan op de vacature-alert van NursingBanen.
Ga naar NursingBanen.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.