Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ik heb het druk!

Het voelt alsof ik elke week een drukke week heb. Niet alleen door school, maar ook door mijn bijbaantje en voetballen. Want naast school hou ik er wel van om gewoon lekker te sporten.

Je zou zeggen dat de schoolweek op maandag begint. Feitelijk is dat ook zo, maar voor mij begint het al op zondag. Want dan bereid ik me altijd voor op maandag. We moeten dan voor coaching (mentorles) een casus doorlezen en opdrachten doornemen. En dan wordt de casus op maandag in de klas met de mentor besproken. Ook oriënteren we ons dan op de komende week. We bekijken dan hoeveel opdrachten we moeten maken, en hoe we de presentaties van die week gaan doen. Verder krijgen we uitleg en handige tips en links van onze mentor. Dit is ook de dag waarop je eventuele vragen kunt stellen.

Nu ik in het tweede jaar zit merk ik dat ik relatief veel meer bezig ben met school dan in mijn eerste jaar. Naast het feit dat wij als klas nu een of twee presentaties per week moeten maken (bijvoorbeeld over verpleegplannen), hebben we nu ook meer colleges. Die gaan vooral over ziekteleer, anatomie en fysiologie. Ook volgen we college over de coördinatie van zorg, en kwaliteit van zorg.

Maar in een week ben ik niet alleen druk bezig met school. Ook andere factoren spelen hierin een rol. Zoals voetballen, waarvoor ik twee keer per week moet trainen, en op zaterdag een wedstrijd speel. En als ik niet bezig ben met school of sporten, heb ik nog mijn bijbaantje in een restaurant. Zo werk ik een aantal uur per week, verdeeld over twee à drie dagen.

Kortom, ik heb altijd wel wat te doen naast mijn opleiding verpleegkunde. Of het nou werken, leren of sporten is, mijn dagen zijn altijd gevuld! Soms ben ik erg moe, maar eigenlijk vind ik alles gewoon leuk. Dus het is goed zo.

2 REACTIES

 1. Hallo Quinten,
  Ik ben nu aan het afstuderen voor mijn HBO-V en voetbal nog steeds op zondag. De weekenddiensten waren het meest problematisch maar die kon ik meestal wel ruilen of in samenspraak met hele lieve collega’s, die het niet erg vonden als ik een half uurtje later kwam. (erg uitzonderlijk!) Een bijbaantje was voor mij funest. Stage lopen tot 4 uur en dan door naar je bijbaan, of andersom, je kon me opvegen.
  Mijn tip: geef studie de prio. Het is een investering, dat begrijp ik heel goed. Een bijbaan is noodzaak of niet, maar kijk wel of je dat goed kunt managen met je studie. Je studie bepaald wie je bent of wordt, maar dat doet je sociale omgeving ook.
  Ik krijg momenteel 280 euro bruto voor 32 uur stage p.w.(dag/avond/nacht en dus weekend) zonder reiskosten. Wat heb je dan nog aan je OV? En ondertussen maken ze zich druk over studenten die zich in de schulden werken en willen ze korten op de studiefinanciering… Zodra ziekenhuizen hun blijk van waardering voor studenten ook in gelden weten uit te drukken zal het makkelijker worden. Maar dat is zowel een utopie als een andere discussie 😉
  Tanden bijten en doorzetten, suc6!

 2. Lees alle reacties
 3. Quinten,
  dit verhaal is voor mij ook herkenbaar. Zondag voorbereiden op komende lesweek, dan gedurende lesweek colleges volgen én ook nog de opdrachten maken. Verder bezig met allerlei dingen die naast school ook gebeuren. Shoppen, in het weekend de kroeg in. Ook lekker stuk wandelen met de hond is iets wat toch wel enorm fijn is.
  Kortom, mijn dagen zijn ook altijd gevuld. Al plan ik af en toe wel vrije avond in om dingen die ik echt belangrijk vind, dan te doen. Denk bijvoorbeeld aan bellen met vrienden die ver weg wonen, en die ik dus niet vaak zie in real life. Of dingen voorbereiden voor school.
  Grtz en suc6!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.