Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Ik werk op een andere afdeling, waar ik de cliënten niet goed ken’

Aankomende weken sta ik op een andere unit van het woonzorgcentrum, omdat collega's met vakantie zijn.
Blog Conny: 'Ik werk op een andere afdeling

Door het inkrimpen van personeel en het zo min mogelijk inzetten van poolkrachten, is er voor deze oplossing gekozen. Het is altijd weer spannend hoe een en ander zal gaan verlopen. De cliënten zijn mij niet helemaal vreemd, maar ik ken ze natuurlijk niet zo goed als mijn eigen cliënten. Ik zal meer energie moeten steken in de achtergronden van de voor mij de tijdelijke bewoners.

Het is beslist een waardevolle ervaring om een keer te werken op niet bekend terrein. Het maakt je weer bewust van bepaalde handelingen, die je meestal op je eigen afdeling blindelings doet. Het is ook leerzaam, want je komt dingen tegen die je misschien ook kunt toepassen in het eigen team. Wat ook leuke bijkomstigheid is, is dat je wat meer optrekt met andere collega’s dan je vaste team. Veel zaken lopen bij alle units synchroon zodat de meeste procedures vertrouwd zijn. Dat scheelt veel inwerktijd.

Toch heb ik wel even een overdracht gehad voor de bijzonderheden. Het is noodzakelijk om te weten waar de eventuele knelpunten liggen. Vooral op het medische vlak is het handig om te weten wat er zoal speelt bij een cliënt. De bewoners zullen even moeten wennen, want het streven is om zoveel als mogelijk dezelfde verzorgenden in te zetten om de continuïteit te waarborgen. Maar gelukkig zullen de meesten er geen bezwaren tegen hebben als ik hen kom helpen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.