Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Jos over Lucia de B.

Veroordeeld tot levenslang + tbs. Een hersenbloeding gehad in de gevangenis, een parese eraan over gehouden en een beperkte mogelijkheid tot revalideren.  
Jos over Lucia de B.

En dan plotseling op een ochtend te horen krijgen dat je voor een periode van drie maanden wordt vrijgelaten omdat er grote twijfels zijn gerezen over de bewijsvoering in de zaak die het Openbaar Ministerie tegen je had aangespannen, en waarvoor je door het gerechtshof bent veroordeeld.

Verpleegkundige Lucia de B: in de periode dat de zaak voor de rechter was, werkte ik als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis. Heb zelf ooit stage gelopen in het Juliana Kinderziekenhuis, maar echt betrokken bij de zaak voelde ik me niet. Ja, ongeloof en onbegrip, dat overheerste. Hoe kan een kinderverpleegkundige dit doen?

Na de veroordeling zou het schrappen uit het BIG-register moeten volgen, maar om mij onduidelijke redenen is dat nooit gebeurd.

Heel soms kwam de zaak weer in het nieuws: bekende Nederlanders bemoeiden zich ermee, en langzaam maar zeker wordt de bewijsvoering door het OM in twijfel getrokken. Intussen hebben we – door ervaring wijs geworden – al enkele spraakmakende rechtszaken gehad die zijn herroepen door rechtelijke dwalingen.

En nu dan Lucia de B. De zoveelste blunder?! Het heeft er alle schijn van! Als het inderdaad zo is dat Lucia jaren onschuldig achter de tralies heeft gezeten, dan is dat een grote schande! Veroordeeld op basis van getuigenissen van deskundigen, collega’s die haar altijd al ‘apart’ hebben gevonden, op basis van kansberekeningen die niet wetenschappelijk zijn te onderbouwen…

Ten onrechte veroordeeld, betekent ten onrechte ontslagen. Ten onrechte zwart gemaakt in de media, beschimpt door collega’s. En dan straks, als alles duidelijk is, en Lucia is vrij gesproken. Wat dan?

Het duizelt me als ik eraan denk wat zij moet hebben doorgemaakt als ze inderdaad onschuldig is. Dat gun je niemand, maar je kunt dat op geen enkele manier compenseren. Een schadevergoeding? Ja, natuurlijk! Maar zal al dat geld opwegen tegen het onrecht? Nee, dus…

Mijn rotsvaste vertrouwen in de rechtsstaat en het eerlijke proces dat elke Nederlander hoort te krijgen, is weer een flinke klap toegebracht. Ik hoop voor Lucia de B. dat zij in ieder geval de drie maanden in alle rust mag doorbrengen en dat haar recht wordt gedaan!

3 REACTIES

 1. Drs. Paul Smits, degene die aangifte deed in de zaak Lucia de Berk, zal de volgende keer wederom iemand op roddel en achterklap aangeven.
  Bij deze waarschuw ik alle verpleegkundigen van Nederland. Als u in eenzelfde situatie verkeerd als Lucia destijds en Paul Smits is u meerdere, dan is de kans groot dat u door Paul Smits wordt aangegeven.

 2. Lees alle reacties
 3. Zo werkt het recht hier in Nederland Vriendenclub
  U leest mijn ervaring de laatste 10 jaar op:
  http://WWW.DEDOORZETTER.NL
  Mijn beloning is 100.000 euro die het tegendeel van mijn onschuld bewijst
  Link 103 en 130 zijn de heren die mij plukten en probeerden te plukken
  De Video is link 76 hier kunt u de vuilgheid horen
  Nu is mijn zaak voor de 5de keer uitgesteld
  Ik ben als totaal onschuldige als een crimineel behandeld veroordeeld en geplukt
  Nu word ik beschouwd als gestoord door rechter
  Arjen van der Meer lees link 57
  ZEG OF MAIL HET VOORT

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.