Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kerstdiner

Conny verheugt zich op het kerstdiner, waar een van de cliënten een bijzondere verrassing te wachten staat.

Als het tegen kerst loopt krijgt de afdeling bij ons een speciale sfeer. En dat komt niet alleen door de versieringen, zoals de kerstboom met lichtjes. Het komt ook doordat er een bijzondere stemming ontstaat onderling van collega’s en de bewoners. Uiteraard wordt er extra aandacht besteed aan het kerstdiner. Tijdens de kerstdagen zelf wordt er veel uit de kast gehaald door het keukenpersoneel en degenen die over de uitvoer van alles gaan. Er wordt mooi gedekt, en er ontbreekt niets aan gezelligheid en kwaliteit. Het hele restaurant is dan omgetoverd in een prachtig ambiance.

 

Kerst met geliefde 

Naast dit kerstdiner op kerstdag zelf wordt er nog een ander mogelijkheid tot het gebruik van een feestelijke maaltijd in kerstsfeer aangeboden, maar dan speciaal bedoeld voor de cliënten met hun geliefden. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt door familie en kennissen van onze cliënten.  Een aantal weken voor de geplande dag kan men zich hiervoor opgeven. En elk jaar is het een groot succes. Onze koks gaan het druk krijgen!

 

Verrassing

Er woont bij ons een cliënt die bijna geen familie meer heeft dan alleen één aangetrouwde nicht. Deze woont in Canada. Ik heb haar gesproken over de telefoon en ze komt naar Nederland toe. Ze weet dat haar tante niet meer lang te leven heeft. Toen ik haar vertelde dat wij rond de kerstdagen een mogelijkheid aanbieden om samen te kunnen genieten van een kerstmaaltijd in stijl, aarzelde ze geen moment. ‘Geef mij alsjeblieft op’, zei ze direct. ‘Mijn man is verleden jaar overleden en ik heb hem beloofd om tante nog een keer te bezoeken Wat zal dat een verrassing zijn. Samen eten met kerstmis…Dan is het weer een beetje als vroeger!’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.