Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Keuze maken

Conny zoekt naar een website waarop de zorg in haar zorginstelling beoordeeld wordt.

Bijna iedereen heeft wel eens van kiesbeter.nl gehoord. Op deze site kun je veel vinden over allerlei zaken wat te maken heeft met de gezondheidszorg. Het is door het RIVM opgezet met de bedoeling om de burger wegwijs te maken. Het heeft zelfs een zogenaamd keurmerk. Voor mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een instelling voor ouderenzorg kan het een handig hulpmiddel zijn om een keuze te maken.

 

Liever familie dan internet

Toch zegt het Nivel dat de keuzesites die er zijn, beter moeten. Er is onderzoek gedaan naar het gebruik hiervan. Het is een belangrijk onderdeel voor het slagen van de marktwerking in de zorg. Toekomstige cliënten maken hun keuze op de informatie die ze krijgen. Het blijkt dat mensen eerder door familie, kennissen of behandelende artsen zich laten informeren dan via internet.

 

Geen goed beeld

Ik heb de proef op de som genomen en heb de instelling waar ik werk bekeken op de site van kiesbeter.nl. Als ik niet beter zou weten, had ik er inderdaad geen goed beeld kunnen vormen van hetgeen daar staat vermeld. De onderdelen geven niet echt een beschrijving van het wonen en leven daar. De medewerkers scoren goed, maar ik zou liever voorbeelden zien waarin ze goed scoren.

 

Betere website

Dus ben ik verder gaan zoeken en kwam een andere site tegen. Op de website: http://www.uwmeningonzezorg.nl/ krijg ik te zien wat voor mij interessant is. Namelijk ervaringen van de mensen die er leven en er zelf over vertellen. Ik moet eerlijk zeggen dat dit mij meer aanspreekt. Helaas staat mijn werkplek er niet bij. Maar uiteraard kan dat nog komen.

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.