Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kleur is goed…of niet?

'Kleur maakt patiënt rustiger',  zo kopte het actualiteitenprogramma Editie nl. Er werd een ziekenhuis geshowd dat van steriel wit naar prachtige kleurnuances was overgestapt.
Kleur is goed...of niet?

Zo was er een heuse styliste aan te pas gekomen. Die vertelde in het item dat de keuze voor de kleuren een weloverwogen was. Zo was er gekozen voor een zachte tint lime groen; dat zou rust uitstralen. Zacht lime groen met kunst aan de muur zou bovenal de gezelligheid opvrolijken. Bij de poliklinieken waren de kleuren wat feller, zo was er een wachtruimte helemaal rood, zodat het duidelijk was dat daar de mensen konden wachten, en de rest eromheen juist heel rustig gelaten.

Ook het revalidatiecentrum van het ziekenhuis had haar afdeling gekleurd en wel allemaal een andere om het makkelijk te maken. Ik werd meteen jaloers, wat zag dit er mooi en vooral módern uit…

Nou heb ik niet te klagen. Althans deels niet. De ene helft van de afdeling (de couveuse afdeling) is prachtig. Nog niet zo lang geleden verbouwd en de kamers zijn voorzien van een zachtgele gloed. Zo is er goed nagedacht over een eigen ‘kantoor’ met doorzichtige ramen zodat we de baby’s goed kunnen zien. Het is er mooi en lieflijk.

Maar de andere kant, de kinderafdeling, is echt te oud voor woorden. Lelijk blauw wat er volgens er mij al vanaf de eerste dag dat het ziekenhuis geopend werd opzit.

De technische dienst moet gemiddeld een keer of dertig per week komen. Inmiddels doen ze alleen het hoognodige. Als er weer een stopcontact uit de muur gekomen is bijvoorbeeld, of een bel die niet werkt. Nee, de afdeling is hard aan verbouwing en renovatie toe. Iets wat ons al jaren geleden beloofd is.

Hoe denk jij erover: het ziekenhuis moet meer kleur krijgen… Dat is beter voor mij en voor de patiënt. Of is het voor jou niet zo belangrijk?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.