Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Komkommertijd

Deze week kan ik zowaar wat overuren opnemen! Ja, ook in ons team is het wel eens komkommertijd.....

Vreemde uitdrukking trouwens. Maar kennelijk heeft het te maken met het feit dat in de zomer alles rustiger is: (mensen op vakantie, politici op reces en ook de journalisten hebben niets te doen, dus schrijven ze over de weggefladderde haan van buurvrouw Jansen en ander klein leed). Het schijnt dat het woord komkommertijd is gekozen omdat ’s zomers de komkommers worden geoogst. Op Wikipedia kun je daar vast wel wat over terugvinden

In het VTT-team is het vaak hollen of stilstaan. We starten de dag altijd met zijn tweetjes. Een collega gaat vervolgens rond half twee naar kantoor voor de administratieve handelingen. Maar deze week zijn er weinig cliënten in zorg. Morgenochtend heb ik een cliënt in mijn woonplaats en dan heb ik verder de tijd aan mezelf. Wat zal ik eens gaan doen? Shoppen? Nee, als ik iets nodig heb koop ik dat vaak online. En er liggen al twee nieuwe broeken en nieuwe T shirts in de kast. Samen met Marion, mijn vrouw, gekocht op haar vrije dag vorige week.

Klusjes rond het huis? Ja, maar daar is het nog te koud voor. Er moet een nieuw hekje om een van de borders in de tuin, maar dat doe ik liever als het wat warmer is.

Mijn werkkamer opruimen? Daar heb ik wel wat meer tijd voor nodig, en het meest boeiende werk is het ook niet.

 

Nee, ik denk dat ik morgenochtend, nadat ik om half negen bij mijn enige klant ben geweest, maar weer lekker even in bed terugkruip. Een gat in de dag slapen, dat is iets wat ik al in geen jaren meer heb gedaan!

En dan lekker duf wakker worden, de hele dag een beetje rondlummelen in huis, en ’s-avonds naar een vergadering van de theatergroep.

Komkommertijd, toch wel lekker, zo nu en dan! Als er tenminste vanavond niet acuut enkele cliënten bijkomen….

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.