Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenen euro’s aan verspilling

Conny verbaast zich dat er nog steeds niets aan de verspilling in de zorg gedaan wordt.
vuilnis

Recentelijk zijn er in diverse media artikelen verschenen over verspilling in de zorg. Aanleiding was een onderzoek onder de zorgmedewerkers. En het blijkt weer dat er veel bezuinigd kan worden op allerlei fronten. Helaas is het kennelijk niet zo interessant voor Den Haag, want hoeveel jaar wordt dit al niet geroepen. Er gebeurt nog steeds niets met dit soort onderzoeken.

 

Weggegooid 

Op mijn eigen werkplek heb ik dagelijks te maken met medicatie. En er wordt enorm veel verspild wat helemaal niet nodig zou moeten zijn. In het oerwoud van allerlei protocollen waar een ieder zich aan dient te houden, is de medicatie persoonsgebonden. Dus als iemand om welke reden dan ook het medicijn niet meer gebruikt, moet het restant worden vernietigd. Ongeacht het feit dat er helemaal niets mee is gebeurd. Dat stuit mij al jaren tegen de borst, en juist in tijden dat de zorg onbetaalbaar dreigt te worden al helemaal!

 

Dialoog aangaan 

En zo ook met de verbandmiddelen. Hier zijn miljoenen euro’s mee gemoeid.

De enige die stiekem in zijn vuistje lacht, is de farmaceut, die hoor je niet. Dus uit die hoek hoeven wij niets te verwachten. Maar wat wel zou sieren is, dat de minister van volksgezondheid op zijn minst de mensen die het dichtst bij de werkelijkheid staan, nu eens serieus neemt. Mijn oproep is dan ook; ga de dialoog nu eens aan met de mensen die dagelijks met deze grove verspilling van gemeenschapgeld te maken hebben! En geloof me, het zou werkelijk miljoenen euro’s aan besparing opleveren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.