Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Norovirus

Het norovirus heerste in het verzorgingshuis waar Conny werkt. Het was een gekkenhuis, met veel verzuim en wasmachines die overuren draaiden.

Als ik ergens beducht voor ben is het wel een epidemie op de afdeling. Gelukkig valt het mee met de griep, dit seizoen. Anders is het met de buikgriep. Deze heeft een poosje geleden behoorlijk bij ons huisgehouden. Er was geen houden aan, de besmetting ging razend snel van de ene bewoner naar de andere. Ook onder de collega’s was het raak.

 

Verzuim

Het draaiboek werd uit de kast gehaald en alles stond in het teken van het norovirus. Ondanks alle protocollen en voorzorgmaatregelen van maskers, overschorten en handschoenen. Het verzuim liep maar op onder het vaste personeel en de poolers. Er werden overuren gemaakt door degene die daarvoor in staat waren.

 

Diarree 

Voor de gezonde mensen onder ons, is het een kwestie van hooguit drie dagen ziek zijn. Overgeven en diarree in het ergste geval. Maar voor de kwetsbare ouderen lag het wat anders. Vaak komt er een complicatie bij kijken. Uitdroging of een longontsteking is dan zeer berucht.

 

Gekkenhuis 

Het was een compleet gekkenhuis op de afdeling. De oproepen gingen continu door. Bewoners en bedden verschonen was lopende band werk geworden. Soms wist je niet welke persoon je het eerste moest helpen. Zelfs de wasserij maakte overuren.

 

Handen wassen

Gelukkig is nu de rust wedergekeerd. En hopelijk blijft het voorlopig zo. Eén voordeel heeft het altijd wel, wij zijn weer alerter op het handen wassen. Dat kun je dan merken aan de schrale handen van het vele boenen. De tubes met vettende handcrème zijn bij ons overal te vinden!

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.