Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Norvirus met Oud en Nieuw

Door het norovirus heeft niemand trek in een oliebol of een appelflap.
olie

Terwijl ik oliebollen sta te bakken denk ik ineens aan een voorval van jaren geleden, toen op oudejaarsdag moest werken. Het was erg druk want er heerste een buikvirus zowel onder de cliënten als het personeel.

 

Helft cliënten ziek 

Het was rennen, vliegen en draven. Er lagen veel mensen op bed, braakten en waren aan de diarree. Bij elke cliënt moesten wij een schort aan en uiteraard met handschoenen werken. Meer dan de helft van de cliënten was goed ziek. En dat betekende naast de zieken verzorgen ook vaak de bedden verschonen. De wasserij maakten overuren.

 

Oliebollen en appelflappen 

De voedingsassistente kwam die ochtend met een ongelofelijke hoeveelheid aan oliebollen en appelflappen. Deze kwamen van de bakker waar onze instelling het brood ook altijd van krijgt.  Die avond werden er bijna geen oliebollen en appelflappen gegeten. De zieke cliënten konden deze lekkernijen niet verdragen uiteraard. Op een enkeling na, bleven de schalen onaangeroerd.

 

Opknappen 

De dagen erna bleek er nog steeds geen animo te zijn om ervan te eten. Pas eind januari was de ellende van het virus voorbij. Langzaam knapten de cliënten weer op. De eetlust kwam weer terug en ook de bezetting werd weer normaal.

 

Aardige bakker

De bakker had inmiddels vernomen dat er tijdens Oud en nieuw er zoveel mensen ziek waren. En dat er maar weinig gesmuld was van zijn lekkernijen. Dat vond hij zo sneu voor onze cliënten. Daarom besloot hij voor onze cliënten opnieuw oliebollen en appelflappen te bakken. En zo kon men toch nog een beetje oud en nieuw vieren!

 

Foto: ANP 

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.