Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oeps… foutje!

Al eeuwen lang worden er grappen over gemaakt: Nederlanders zijn zuinig en Belgen zijn dom. Er valt niet over te twisten. Generaliseren zullen we!
Oeps... foutje!

Dat er een paar Belgen nu toch wel een beetje dom zijn geweest is te concluderen uit een artikeltje op nursing.nl waar ik persoonlijk erg om moest lachen. Afgelopen vrijdag was men in een Belgisch ziekenhuis een patiënt vergeten. Deze mevrouw lag nog in de MRI scanner.

Maar liefst anderhalf uur had de mevrouw er gelegen. Een oplettende verpleegkundige zag haar man in de wachtkamer zitten en ging polshoogte nemen. Een blunder waar naderhand wel om gelachen kon worden. De verantwoordelijke zuster van de MRI zat misschien met haar gedachten al bij het weekend dat eraan kwam, die wilde naar huis. Lekker achter de tv of misschien wel een bioscoopje pikken.

De dokter die bij de MRI aanwezig was, had in zijn eentje twee scanners bij te houden en had niet zo goed opgelet. Maar je zal daar maar liggen! Mevrouw dacht eerst dat het zo hoorde en even later begreep ze dat er een fout was gemaakt omdat toen ook het licht uit ging op de kamer. Maar mevrouw dient geen klacht in tegen het ziekenhuis.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me er weinig bij voor kan stellen. Oplettendheid is ons als verpleegkundige aangeboren, het zit in onze genen, en anders is het er wel tijdens de opleiding ingedramd. Altijd moeten we opletten: de juiste patiënt, de goede medicijnen, de goede voeding, de goede temperatuur van fles, badje, couveuse en ga zo maar door. Ook bij drukte mogen we onze oplettendheid niet verwaarlozen, want alles is zo belangrijk en het kan zo mis gaan.

Toch gebeurde het, deze blunder. En het deed me meteen afvragen: wat hebben jullie zoal geblunderd?

Wanneer kon jíj echt door de grond zakken?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.