Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Mijn stagiaire verpleegkunde is erg onhandig’

Conny begeleidt een stagiaire verpleegkunde, die wel érg onhandig is.
rollator

 

Als taakcoördinator loop ik regelmatig met de leerlingen en stagiaires mee tijdens de ADL. Ik stel mij totaal neutraal op, en stel vooraf hen gerust. Ik weet uit eigen ervaring hoe het voelt als iemand op je vingers kijkt.

 

Niet zenuwachtig

Verleden week had ik weer zo’n meeloopochtend. De stagiaire van die ochtend volgt de opleiding mbo-verpleegkunde. Samen namen wij de cliënten door en wat er gebeuren moest. Ik vroeg haar of ze zenuwachtig was. Dat was niet het geval. Toen alles duidelijk uitgelegd was, gingen wij bij de bewuste cliënte de kamer binnen. Mijn stagiaire liep naar het bed en wenste haar goedemorgen en vroeg of ze lekker had geslapen.

 

Samen in bed

Nadat de vraag beantwoord was, liep de aankomende verpleegkundige naar de badkamer om de benodigde spullen te halen. Ze legde wat nodig was  allemaal netjes op volgorde klaar. Toen liet ze een waskom vollopen met water en deed een beetje doucheschuim erbij. Met een rode kleur en een glimlach kwam ze met de waskom richting bed. Wat er toen gebeurde leek net een slapstickfilm. Ze bleef met haar voet achter het wiel van de rollator haken, verloor haar evenwicht en de waskom vloog door de lucht. In poging om hem op te vangen viel ze naast de cliënte in bed en samen kregen ze inhoud van de waskom over zich heen.

 

Doorweekt

Even was het stil, en toen gierden wij het met zijn drieën uit. Daar zaten ze dan; de cliënt die niet meer kon stoppen met lachen en de stagiaire die samen met haar doorweekt was.

 

(Foto: Stck.Xchng)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.