Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onzekere toekomst

Conny vraagt zich af of met de huidige kabinetsplannen nog toekomst is in de zorg voor haar.
vz

Deze week kregen wij een brief van onze directie. Het ging over het voornemen van de regering om verzorgingshuizen te gaan sluiten. Hot news bij ons op de afdeling, iedereen heeft het er wel over. Wij verzorgenden weten niet of we nog wel kunnen blijven werken. Maar ook de cliënten en familie leven in onzekerheid. Ik krijg veel vragen of men mag blijven wonen. En de kinderen van cliënten vrezen dat zij de hulpvragen moeten gaan oplossen.

 

Meer thuiszorg 

Feitelijk het is een voorstel, het sluiten van verzorgingshuizen. Het moet nog door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer goedgekeurd worden. En wat wel vast staat is dat er een verschuiving komt van intramuraal naar extramuraal.

 

Is er toekomst?

Wat een contrast met twee jaar geleden… Er was immers een dreigend tekort aan verzorgenden. Mijn grootste vraag nu is: is er nog toekomst voor mij in de veranderende ouderenzorg? Mijn collega’s maken zich grote zorgen of de banen blijven.

 

Meedenken

Conclusie is dat er in de komende tijd veel zal worden nagedacht over hoe een en ander vorm gaat krijgen. Wij, de mensen van de werkvloer worden opgeroepen in de brief om mee te denken om zo goed mogelijk in te spelen op de mogelijkheden die overblijven. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.