Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Redactioneel Alexia: Op glad ijs

Vanochtend vroeg rook ik de vrieskou. Verlangend snoof ik de lucht dieper in mij op, denkend aan mijn zojuist aangeschafte kraakwitte schaatsen. De gedachte aan die schaatsen stemt mij vrolijk. Zou ik het nog kunnen? En juist in deze vraag schuilt het plezier. Tot de ontdekking komen dat hetgeen je vroeger ooit geleerd hebt, zij het met vallen en opstaan, nu nog steeds zijn vruchten afwerpt.

Beetje flauw misschien om dit nu te koppelen aan een andere uitdaging, maar ik kan het niet laten. Voor de Nursing Challenge hoef je niet te wachten op vorst. Die begint met ingang van dit nummer en kun je fijn maken met je voeten in een paar warme pantoffels. Wij bieden je weer de mogelijkheid om je verpleegkundige kennis te testen, uiteraard in ruil voor de kans op leuke prijzen en twee accreditatiepunten voor het kwaliteitsregister V & V. Hoe fijn is het om te ontdekken dat hetgeen je vroeger hebt geleerd, jou nu nog steeds tot een vakbekwame verpleegkundige maakt? Dat moet je toch een kick geven. Zeker als dat wordt beloond met een weekendje weg, musicalkaartjes of de complete dvd-box van de televisieserie House. Maar ja, dan moet je de uitdaging nog wel even aangaan.

Mensen houden van een uitdaging. Zo bewezen ook vier buitenlandse verpleegkundigen in het artikel in het januarinummer. Zij verlieten huis en haard om een verpleegkundige carrière te beginnen in Nederland of Vlaanderen. Uiteraard gedreven door slechte vooruitzichten in eigen land, maar toch. Er is moed en flink wat doorzettingsvermogen voor nodig om uiteindelijk die stap te zetten. Over uitdagingen gesproken. Ondanks wat taalbarrières zijn deze exotische verpleegkundigen blij dat ze hun persoonlijke uitdaging zijn aangegaan.

Waar ligt jouw verpleegkundige uitdaging? Voor de Challenge van 2013 hebben we vier onderwerpen gekozen: pijn, oncologie/palliatieve zorg, wondzorg en geriatrie. In tegenstelling tot voorgaande jaren vind de finale van de Nursing Challenge niet meer plaats tijdens de Nursing Experience. We hebben het bij deze vier toetsen gehouden. In 2013 hebben we dus ook geen Nursing Verpleegkundige van het Jaar meer. Maar wat zou dat? Deze keer gaat het meer om het verbreken van je eigen record en om je verpleegkundige expertise. Misschien ligt die helemaal niet bij de onderwerpen die wij voor de Challenge hebben gekozen, maar dat is een kwestie van je gewoon op glad ijs begeven. Diep ademhalen en dan zo min mogelijk uitglijders maken. Veel plezier!

Alexia Hageman
Hoofdredacteur Nursing
Alexia.hageman@reedbusiness.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.