Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Open Dag van de Zorg

Zaterdag is de Open Dag van de Zorg. Conny merkt dan dat bezoekers vaak een negatief beeld van de zorg hebben.

Op zaterdag 19 maart is het weer zover, ‘Open Dag van de Zorg’. Leuk en informatief om een kijkje te gaan nemen bij zorginstellingen, zeker als je om wat voor reden dan ook iets te maken hebt met de zorg. Maar natuurlijk voor de toekomstige collega’s is het een must om hiervan gebruik te maken.

 

Passieve lift

Ook bij onze instelling wordt er van alles georganiseerd om die dag een publiekstrekker te laten zijn. Verschillende disciplines werken er aan mee om de bezoeker door middel van een demonstratie te laten zien wat zorgverlening inhoudt. Men kan een injectie geven op een pop, of ervaren hoe het is om met een passieve lift te verplaatst te worden. Naast deze praktijkgerichte handelingen is er ook veel belangstelling voor de inhoudelijke kant van de diverse functies die te maken hebben met de zorg.

 

Negatief beeld 

Het valt mij telkens weer op dat grote deel van de belangstellenden een wat negatief idee hebben over de zorgverlening. Dit blijkt meestal uit de vragen die men stelt. Vragen zoals ‘Is het nog wel leuk om dit werk doen?’ Of: ‘Waarom is het zo moeilijk om personeel te krijgen?’ En: ‘Waarom heb jij voor deze baan gekozen?’ Niet zo verwonderlijk als de zorg vaak in een negatief daglicht wordt gezet. Het schrikt met name de jongeren af. En dat is jammer, want het is echt niet alleen kommer en kwel. Juist de voldoening die je elke dag krijgt, wint het van alle tegenslag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.