Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PDL-methode

Er komen steeds meer cliënten met een zware indicatie bij Conny wonen. Daarom is er meer aandacht voor de PDL-methode.
pdk

Bij heel passieve cliënten is het handig om de zogenaamde PDL- methode toe te passen. Vooral bij intensieve zorg is deze manier van zorgverlening een zeer geschikte methode om een hoog rendement te krijgen voor zowel de cliënt als de verzorgende.

 

Geen vooruitgang meer 

Het fijne is dat de aandacht komt te liggen op het accepteren van de tekortkomingen van de bewoner. Als eenmaal vaststaat dat er geen vooruitgang meer geboekt kan worden in de zelfzorg, wordt deze zelfzorgpassiviteit aanvaard. Gekeken wordt naar wat de cliënt nog wél kan. De nadruk ligt vooral ook op de benadering van verzorgenden richting cliënten. Het is prettig om zowel voor de doelgroep als de verzorgenden in een ontspannen sfeer de zorg te krijgen of te leveren.

 

Steeds zwaardere cliënten

Nu bij ons steeds zwaardere cliënten komen wonen, is het gebruik van de PDL-methode meer actueel geworden. Het was bij vele collega’s lang geleden dat er met deze wijze van zorg gewerkt werd. Daar is door onze instelling op ingespeeld en er worden klinische lessen georganiseerd om de kennis weer up-to-date te maken. Het is de moeite waard om er energie in te steken. Het vergt even wat oefening en te kijken welke mogelijkheden je kunt gebruiken in de ADL-zorg. Maar uiteindelijk zie je dat er toch nog wel winst te behalen valt. Het mooie is dat je als team samen eraan kan werken om de zorg die een cliënt nodig heeft, op de meest prettige manier kan geven. En als dat lukt, geeft het je veel genoegdoening.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.