Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Reclame maken voor je eigen bedrijf

Mijn website is in de lucht! www.onbezorgdthuis.nl. Bijna twee jaar na de start als zzp-er kan ik mijn familie, vrienden, collega’s en kennissen een gelukkig nieuwjaar wensen met, naar mijn idee, professionele reclame. Via het contactformulier kan men reacties achterlaten en op die manier haal ik er de laatste kinderziektes uit. En nu maar hopen dat er aanvragen binnenkomen.

Het zal zo’n vaart niet lopen, de concurrentie op het world-wide-web is groot en het is lastig om mezelf goed vindbaar te maken. Maar ik heb nu de mogelijkheid om potentiële klanten naar de site te verwijzen voor meer informatie over mijn werkzaamheden, mijn tarieven en wie ik ben. Én het is een prima manier om te laten zien dat ik serieus bezig ben met het ondernemerschap. Dat ziet de Belastingdienst graag. Het is een van de voorwaarden om een VAR-WUO te verkrijgen en wordt getoetst via vraag 4b bij de aanvraag: ‘Maakt u reclame voor de VAR-werkzaamheden?’

Er zijn diverse andere manieren om mezelf in de markt te zetten: vermeldingen in de Gouden Gids, gemeentegids (heb ik zojuist opgehaald) of een betaalde advertentie in een lokaal blaadje of de regiokrant.
Ik kan het ook breder maken door een advertentie te plaatsen in een vakblad zoals Arts en Auto. Dat moet wel via iemand die abonnee is, in mijn geval een bevriende psychiater. Andere opties zijn een bedrijfsnaambordje aan de muur van mijn woning of mijn naam, e-mailadres en telefoonnummer groot op mijn auto. Dat laatste zie ik mezelf nog niet doen daar mijn man en ik de auto delen.

Waarschijnlijk effectiever is actief reclame maken, de interactie opzoeken, netwerken dus. Ik heb een visitekaartje laten drukken bij Vistaprint en zorg dat ik er altijd een aantal bij me heb om uit te delen, steeds per twee: een voor de persoon die tegenover mij zit en een om door te geven. Ik maak gebruik van de sociale media en heb een account bij Linkedin.  En binnenkort bezoek ik een plek waar ik zeker collega zzp-ers tegenkom. En wel op de Dag van de Zorgprofessional. Een aanrader!

Overigens heb ik mijn eerste “echte” (zonder bemiddeling) cliënt gevonden via ZoekPGBzorg, een betrouwbare site voor zorgvragers en zorgverleners. Door goede kwaliteit van zorg te leveren hoop ik dat de tevreden cliënt het doorvertelt aan anderen. Geen betere reclame dan mond-tot-mond!

Heb jj nog andere creatieve ideeën?

5 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Hallo Wieke,
  Ben plaatste hierboven al een opmerking over optimalisatie van je website voor zoekmachines. Op ww.metatags.nl/analyse_van_uw_metatags (1 w van www weggehaald anders kon ik de reactie niet plaatsen) kun je eenvoudig per pagina controleren wat je zou kunnen verbeteren. Snel bekeken zit dat allemaal al redelijk goed in elkaar.
  Ik kan me voorstellen dat het voor jou ook interessant kan zijn om een mooie flyer of folder te laten maken die je bijvoorbeeld huis aan huis zou kunnen verspreiden in een wijk waar veel ouderen wonen of op een stapeltje achter zou kunnen laten in de wachtkamer van een huisarts.
  Ik zou je hier bij kunnen helpen.
  Groeten,
  Niels van der Burgt – Tilburg
  beruchtontwerp.nl

 3. Hallo Wieke,
  Gefeliciteerd met je onderneming.
  Wat je website betreft, moet je je afvragen of het goed geoptimaliseerd is voor de zoekmachine’s.Er is best wel wat competitie op het internet maar er zijn mogelijkheden om boven de concurrentie uit te stijgen.
  Ik weet dat je het liefst met je vak bezig bent en dat je graag klanten zou willen door middel van je website,daarom raad ik je aan het een en ander te lezen over zoekmachine optimalisatie.Gewoon even googlen en opzoeken, ik denk dat het daarna ook wat duidelijker voor je zal worden.
  Veel succes toegewenst!
  Als je vragen hebt, stel ze dan gerust
  Vriendelijke groet,
  Ben

 4. Heel veel succes met deze nieuwe start. Ik ben zelf ook nog niet zo lang online dus heb dezelfde zoektocht als jij gemaakt. Wat misschien ook nog een mogelijkheid is om een link te laten plaatsen op een startpagina, bijvoorbeeld thuiszorg.startpagina.
  groetjes
  Irma

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.