Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roosteren

Het inroosteren is bij Conny op de afdeling een hele organisatie.

Onze diensten worden door het afdelingshoofd zelf ingepland. Dat is erg prettig om verschillende redenen. Ze is een onafhankelijk persoon en daardoor wordt voorkomen dat er een verdenking op ‘vriendjespolitiek’ ontstaat. Daarnaast bewaakt zij het zogenaamde ‘gezond roosteren systeem’, en uiteraard de verdeling van de uren en opvulling van de diensten.

 

Wensen 

Het is een hele klus om met alle wensen en alles wat erbij komt kijken, rekening te houden. Eerst wordt de planning als conceptlijst aangeboden. Hierdoor krijgen wij de kans om te kijken hoe het eruit ziet voor de nieuwe ingeplande periode. En heb je de mogelijkheid om voordat de lijst definitief wordt, nog wat te schuiven. Ik heb bewondering voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor invulling van de dienstroosters. En dat het telkens weer lukt om het rond te krijgen. Het zou niets voor mij zijn, de gedachte alleen al!

 

Boxhangdag

Wat telkens een onderwerp van gesprek is, zijn de wensen van ons allemaal. Zo hebben de jongere collega’s vaak kinderen wat veel organiseren vergt. Maar ook de oudere collega’s die oma zijn geworden, kunnen vaste dagen hebben om op hun kleinkind te kunnen passen. Bij ons wordt dat ‘boxhangdag’ genoemd. Dit alles maakt het niet eenvoudig om een sluitend rooster te krijgen. En zo gebeurd het wel eens dat ondanks je iets aanvraagt, het niet gehonoreerd kan worden. De laatste kans die je dan hebt is het ruilen onderling met je collega’s. Gelukkig lukt het bij ons heel goed om uiteindelijk een goede balans tussen werk en privé te hebben.

 

Ben jij tevreden over hoe er bij jou op de afdeling geroosterd wordt? Laat je reactie hieronder achter!

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.