Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Spookverhaal: waar gebeurd!

Spoken, ik zie ze overal. Ik geloof wel in spoken. En ik ben gek op spookverhalen. En jij?

Ik geloof dat er meer is. Ik houd van Derek Ogilvie-achtige fenomenen. En van Char-tv. Ik geloof dat er meer is. Char? Je weet wel, die blonde vrouw die met iedere vreemde in haar omgeving knuffelt. Die vertelt dat de overledene A… B… nee Charrel heet. Zij vertelde eens dat een gestorvene zich kenbaar maakt door met het licht te spelen. Knipper, knipper, ik ben er.

Ik ben aan het afleggen op kamer 7. De patiënt ziet er bij lange na niet ontspannen uit. Ogen open, mond ook. Ik heb het gevoel dat ik hem moet geruststellen: het is allemaal over nu, meneer. Maar ik doe het niet. Ik praat maar niet teveel tegen de doden, want stel dat mijn collega dat gek vindt. Dus praten wij wat over het leven. Dan knippert de lamp. En ik zweer dat ik die lampen nog nooit heb zien knipperen. Hij zal het nog drie keer doen. Is daar iemand?

Na afleggen en wegbrengen, brengen we een andere zieke patiënt naar de kamer van de zojuist overledene. Die heeft er nu recht op. De vrouw kijkt eens onrustig om zich heen, maar zegt niks. De nachtdienst verloopt verder heel rustig. Tot ik een gil hoor. En nog één. Ik ren op het beangstigende geluid af. Kamer 7…

De vrouw zit rechtop in bed en wijst in de hoek: ‘Daar op díe stoel… daar zit iemand.’ Ik blijf rustig. Geen gewonden, gewoon een enge droom. Maar de vrouw voelt zich niet serieus genomen. ‘Ik zie hem toch. Dáár,’ wijst ze naar de stoel bij het raam. En ze omschrijft precies een kale man met grof postuur, zoals hij hier een paar uur terug had gelegen. Toeval?

10 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Tja… Zo heb ik ookal mee gemaakt dat een bewoner (tot 2x toe) een man in het zwart zag met een boek…
  De man gaf aan dat hij niet voor betreffende bewoner kwam. De dag erna stierf de kamergenoot van deze bewoner. (let wel dit gebeurde tweemaal, met een andere kamergenoot)_

 3. er gebeurt inderdaad dingen tussen hemel en aarde
  maar nu ook in heel nederland
  wij luiden de noodklok
  is een aktie tegen de marktwerking in de zorg
  12 mei was de eerste aktie in den haag
  EN 24 JUNI IS DE TWEEDE AKTIE IN ENSCHEDE ;OP DE OUDE MARKT
  sandra kom je ook??
  en iedereen ?
  alvast bedankt

 4. Kippenvel! Maar het gebeurt vaker, alleen durven we er niet zo goed over te praten. Op de afdeling waar ik werkte was ook een mevr. overleden. De nieuwe cliënt voelde ook nog de aanwezigheid van de overledene , dit was na drie dagen. Zij kon de overleden dame ook beschrijven.De nieuwe cliënt is hiermee bekend en heeft de overledene uitgelegd wat er aan de hand was en haar uitgenodigd naar de mensen te gaan die aan gene zijde op haar komst wachten. Daarna heeft ze haar niet meer gevoeld/gezien.

 5. Hey Sandra , waar was je nou 12 mei OP HET PLEIN !!!!!!!!! Hebben we samen met de SP, Agnes Kant herself en een handjevol plegen de noodklok geluid, maar Sandra kon blijkbaar haar late dienst niet ruilen. Jammer had je graag ontmoet, tot de volgende mogelijkheid dan maar, groet Maudy

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.