Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stromend water

De watertoevoer doet het niet in Conny's verzorgingshuis. Dit ongemak maakt mooie verhalen los.

Een poosje geleden zijn er problemen geweest met de watervoorziening op mijn werk. Door een ontstane lek in de watertoevoer, konden wij de cliënten niet douchen en wassen. Ook het doorspoelen van de toiletten was niet mogelijk. Normaal sta je er helemaal niet bij stil, maar het hebben van geen water, is toch wel een probleem.

 

Magnetron voor de washandjes 

Onze voedingsassistente die verantwoordelijk is voor het ontbijt maakte koffie en thee met bronwater. Gelukkig hebben sommige verpleeghuisafdelingen bij ons, washandjes voor verzorgend wassen. Dus wie wilde kon zich door deze mogelijkheid toch wassen. De magnetron maakte overuren om deze washandjes te verwarmen. Onze handen wasten wij met handenalcohol. En zo hebben wij ons die ochtend gered. De meeste bewoners maakte er helemaal geen punt van om zich even te behelpen zonder stromend water.

 

Herinneringen

Het leuke van dit voorval is dat er heel veel verhalen loskomen bij de cliënten. Men begint dan over vroeger, toen de mensen bij de pomp water gingen halen. Over het wassen van wasgoed met ketels op het vuur. En sjouwen met emmers water om de was te spoelen. Om het daarna op de bleek in het gras te leggen… ‘Ja zuster, dat was pas werken! En douchen? Nou, onder de pomp werd je gedaan. En als je geluk had mocht je in de wastobbe.’

 

Cirkel doorbroken

Grappig dat je op deze manier heb je weer wat stof hebt om over te praten. De cirkel van vaste patronen worden doorbroken, gewoon omdat de dagelijkse handelingen die erin gesleten zijn, even net anders gaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.