Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Teamwork is het belangrijkste in mijn werk’

Conny heeft gemerkt dat het leveren van goede zorg valt of staat met een goede samenwerking tussen collega's.

 

‘Wat vind jij het belangrijkste in je werk,’ vroeg mijn stagiaire. Daar hoefde ik niet lang over nadenken: teamwork! ‘Zonder dat kan ik wel naar huis gaan,’ zei ik. Verbaasd keek ze mij aan. Ze had kennelijk een heel ander antwoord van mij verwacht. Meer in de richting van het gebied van vakkennis.

Betere kwaliteit door teamwork

Ik legde haar uit dat kundigheid uiteraard ook zeer belangrijk is. Maar ook dat zorgverlening een 24-uurs proces is en zoveel facetten heeft dat dit nooit door één persoon gedaan kan worden. En dat je dus afhankelijk bent van meerdere personen. Alleen door als team te werken, is het mogelijk om kwaliteit te leveren.

Regels voor goede samenwerking

Een goedlopend team krijg je niet zomaar. Daar moet elk teamlid keihard aan willen werken. Het valt en staat met communicatie, feedback en continuïteit. Duidelijke afspraken maken en je eraan houden, is hèt recept om het werk met elkaar te klaren. Luisteren en respect hebben voor elkaar, ook wanneer je het niet altijd eens bent met de ander. Daarnaast moet je ook wat voor elkaar over hebben, maar als de samenstelling evenwichtig is zal dat vanzelf gaan.

Bofkont

Ik vind dat ik bof met mijn team! Het is fijn om te kunnen werken met mensen die zich met hart en ziel inzetten om de cliënten en collega’s naar de zin te maken. Het is zo belangrijk dat je op elkaar kunt vertrouwen. Zorgverlening doe je met elkaar. Dat geeft mij een goed gevoel, ook als mijn dienst erop zit en naar huis ga.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.