Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Terugkeer van de wijkzuster

Conny vindt het onbegrijpelijk dat Den Haag niet eerder aan een rentree van de wijkverpleegkundige dacht.
blog

Jawel, de terugkeer van de wijkzuster zit eraan te komen. Nadat jaren geleden de wijkverpleegkundige werd afgeschaft, maak deze een rentree.  En niet zomaar blijkt. In West-Brabant is er een proef geweest en daaruit is gebleken dat er flink bespaard kan worden. Ook de kwaliteit van de zorgverlening nam enorm toe. Twee vliegen in één klap waar iedereen blij van wordt.

 

Buitenstaander

Toch is er iets wat ik niet begrijp. Hoe kan het nu gebeuren dat het zo lang heeft moeten duren eer men in Den Haag inziet dat het echt wel anders kan? Juist in tijden dat er gekeken moet worden naar de centjes. En men alsmaar de mond vol van heeft dat de kwaliteit omhoog moet in de gezondheidszorg. We moeten terug naar de tijden waar men elkaars achtergrond kende. Toen hoefden er geen karakteristieken en levensgeschiedenissen ingevuld worden door een buitenstaander. 

 

Buurtzorg

Buurtzorg heeft dit een aantal jaren geleden goed ingeschat en is nu succesvol te noemen. Het alsmaar groter worden in omvang en toch de status behouden van kleine autonome buurtzorgteams. Niet voor niets is deze organisatie uitgeroepen tot ‘Beste werkgever van 2011′. En dat geeft toch wel te denken als bijna vierduizend werknemers gemiddeld een 9,5 gaven voor een betrokken werkgever.

 

Enthousiaste minister

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) zou enthousiast zijn over de proef met de wijkverpleegkundigen. Zij wil het resultaat wat dit onderzoek heeft opgeleverd gebruiken om de wijkzuster weer te laten terugkeren waar deze hoort; tussen de mensen. De wijkzuster heeft weer bestaansrecht!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.