Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Testing 1,2,3…

Je kunt ze tegenwoordig zo kopen. De winkels liggen ermee vol. Schappen tot boven toe gevuld. Waar ik het over heb? Over zelftests voor je gezondheid.
Testing 1

 

Nou wist ik al een poosje dat je thuis de aanwezigheid van een kindje in wording kon testen. Plasje in potje. Staafje in plasje. Minuutje geduld. En tadaa…

Tegenwoordig kun je in hetzelfde schap nog veel meer leuks aanschaffen. Zo is er de thuiskit voor je nierfuncties. Een box met spullen voor borstonderzoek (handen?) Je cholesterol kun je thuis checken. Of in de supermarkt. Dan wordt het voor je gedaan.

Je kunt bij de dichtstbijzijnde drogisterij kijken of je al in de overgang bent. Zo niet, dan kun je onderzoeken of het misschien Pfeiffer betreft. Anders kun je het bestaan van Syfilis nog achterhalen.

Nog even en we kunnen als volleerde leken naar de huisarts. ‘Dokter, het doet me hier pijn als ik zucht. En het ligt niet aan mijn cholesterol of nieren.

Op internet heb ik al even gekeken. Volgens mij heb ik…’

Is het een goede ontwikkeling, vraag ik mij af. Al dat thuistesten. Word je er wijzer van? En heb je dan de dokter minder nodig? Stimuleert al het testen het nadenken over een gezonde leefstijl? En zo ja, moet ik dan niet ook als de sodemieter naar de Etos of  DA? Ik heb namelijk nog ouderwets geen enkel idee van mijn bloedwaarden en orgaanfunctioneren.

Hoezeer bewaak jij je orgaanfuncties?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.