Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakantiekrachten

Geen extra werkdruk in de zomermaanden voor Conny en haar collega's: middelbare scholieren helpen hen uit de brand.

Wij hebben dit jaar weer een goede bezetting tijdens de komende vakantieperiode. Mede dankzij de inzet van een aantal jonge gemotiveerde meiden die ons tijdens hun schoolvakantie komen ondersteunen. Het is een zeer leuk vakantiebaantje voor een aantal klasgenoten van een middelbare school. Hier hebben we verleden jaar ervaring mee op gedaan. Omdat het toen een succes was is er nu besloten om dit jaar voor dezelfde opzet te kiezen. Zo hebben onze collega’s zonder veel geschuif de aangevraagde vakanties allemaal toegezegd gekregen.

 

Eenvoudige activiteiten

Ik vertelde dit aan een kennis die ook in de zorg werkt. Ze was heel benieuwd naar de invulling van het takenpakket van de tijdelijke afdelingsassistentes. Daar kon ik haar wel wat van vertellen. Het zijn heel eenvoudige activiteiten. Vooral op huishoudelijk gebied zoals bedden verschonen, brood en koffie rondbrengen. Allemaal dingen welke erg veel tijd kost voor een verzorgende. Maar ook de bewoners overal naar toe te begeleiden al dan niet met de rolstoel.

 

Verademing

Er is zelfs tijd om met iemand te gaan wandelen. Of een krant voor te lezen en een spelletje doen. De cliënten zijn heel tevreden, zo blijkt uit de evaluatie van het verleden jaar. En voor ons verzorgenden is het een verademing dat tijdens de vakantieperiode geen extra werkdruk heerst.

 

Vakantie vieren

Dus kunnen wij met een gerust hart van onze welverdiende vakantie gaan genieten dit jaar. En wat mij helemaal blij maakt is dat bij terugkomst op een normale manier gewerkt kan worden zodat je niet meteen na een week werk al weer helemaal opgebrand bent.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.