Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wanneer heeft u uw telefoon voor het laatst gedesinfecteerd?

U desinfecteert uw handen op correcte wijze. En toch draagt u het Norovirus over van de ene naar de andere cliënt. Het virus zat op uw telefoon… Hoe voorkomt u dit?

Handen zijn een belangrijke besmettingsweg van virale en bacteriële infecties. De effectiviteit van een goede handhygiëne voor infectiepreventie is wetenschappelijk aangetoond. Handreiniging of inwrijven van de handen met handalcohol wordt beschouwd als de belangrijkste maatregel om het risico van transmissie van micro-organismen van de ene persoon naar een ander of van het ene lichaamsdeel naar het andere te verminderen.

Binnen de zorg anno nu is ook communicatie apparatuur niet meer weg te denken. Iedereen is bereikbaar via de mobiele telefoon, cliënten- en patiëntendossiers worden op een tablet bijgehouden en deze apparatuur is daardoor onmisbaar geworden. Het gebruik van telefoons en tablets vormt daarmee wel een risico binnen het handhygiëne protocol. Bij het desinfecteren van de handen na patiëntencontact wordt meermaals vergeten dat ook de telefoon of tablet is vastgehouden en dat daarmee micro-organismen kunnen meereizen naar een volgende patiënt.

Speciaal voor deze hulpmiddelen zijn de mikrozid® universal wipes ontwikkeld. Oppervlakken van medische hulpmiddelen zoals schermen van mobiele telefoons, tablets en displays kunnen met deze geprepareerde doekjes eenvoudig worden gereinigd en gedesinfecteerd. En het is niet nodig hiervoor eerst handschoenen aan te trekken.

De mikrozid® universal wipes kennen een snelle effectieve werking. In vijftien seconden is de bactericide werking bereikt – volgens testnorm EN13727 en in dertig seconden is ook het Norovirus effectief bestreden – volgens testnorm EN14476.

Gebruik makend van de mikrozid® universal wipes heeft u, als behandelaar, de mogelijkheid deze blind spot binnen de handhygiëne te repareren en draagt u bij in het voorkomen van infecties.

Samenvattend de voordelen van mikrozid® universal wipes:
• Snel en effectief …
• Universeel toepasbaar voor al uw medische hulpmiddelen …
• met name ook geschikt voor mobiele telefoons en tablets!
• Goede materiaal verdraagzaamheid …
• ook voor uw handen, dus geen handschoenen nodig!
• Voordelig in gebruik … en beschikbaar in 2 maten (20x20cm / 25x25cm)

Met desderman® pure handalcohol kunt u uw handen op een zeer huidvriendelijke wijze desinfecteren. Ook hiermee bestrijdt u het Norovirus, zelfs al in 15 seconden. Door het hoge percentage verzorgende stoffen wordt de noodzaak van handdesinfectie een deugd.

Bent u nieuwsgierig naar onze complete oplossingen? Neem u gerust contact met ons op via salesbenelux@schuelke.com

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.