Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Warme maaltijd

Conny baalt dat er op de warme maal- tijden moet worden bezuinigd.

  • Bij het lezen van de krant kwam ik een berichtje tegen dat mijn aandacht trok. Ik heb vaak de onhebbelijke gewoonte om hardop te lezen. Zo ook tijdens dit bericht in de krant met als kop: ‘Oudjes in opstand tegen vies eten’. Hier kon ik lezen dat in een verzorgingshuis in Amsterdam het warme eten werd verzorgd door een restaurant van slechte kwaliteit.

 

Verzorgende geweest

Toen ik mijn dochter dit vertelde, reageerde ze meteen heel fel. ‘Nou mama, als jij straks in zo’n huis zit zal ik wel voor het eten zorgen!’ Nou ik hoop dat ik nooit in zo’n verzorgingshuis hoef te wonen en anders zullen ze heel wat te stellen krijgen met mij. En hierin sta ik beslist niet alleen, want het valt mij op dat cliënten met een zorgachtergrond meestal niet de makkelijkste hulpbehoevenden zijn. Per slot van rekening zijn dit ook de mensen die weten hoe het moet. Maar ook hoe het niet moet!

 

Kok

Bij ons in de instelling wordt gelukkig nog door koks gekookt. Natuurlijk is het de vraag hoelang dat nog wordt gedaan, want het is een grote kostenpost. Maar feit blijft dat er niets boven een vers gekookte maaltijd gaat. Daar kan niemand iets tegenin brengen. Daarom is het juist voor ouderen die toch al zoveel op het einde van hun levensweg hebben moeten inleveren, wrang om een verse maaltijd te moeten missen omdat hier op bezuinigd wordt.

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.