Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boek van de maand: Agressief gedrag bij dementie

Dreigen, uitschelden, krabben en slaan: het zijn allemaal vormen van agressief gedrag. Wie ouderen met dementie begeleidt, krijgt er zeker mee te maken.
Agressief gedrag bij dementie

Agressief gedrag bij dementie is geschreven voor verzorgenden, verpleegkundigen en andere professionals in de ouderenzorg. Belangrijk is het handige stappenplan. Dit helpt je te ontdekken wat de oorzaak is van het gedrag van demente ouderen. Herkenbare voorbeelden verduidelijken het geheel.

 

De auteur onderscheidt vijf fasen die een oudere met een gedragscrisis doorloopt. Iedere fase vraagt een specifieke manier van begeleiding. Agressie heeft veel impact op je werk. Dit boek vertelt je daarom ook hoe je er zelf en met je team mee kunt omgaan.

 

Ronald Geelen werkt als psycholoog en gedragstherapeut in Verpleeghuis Lucia in Breda. Al vele jaren is hij betrokken bij trainingen in het hanteren van agressie. Hij publiceert vaak over ouderenzorg en heeft daarbij altijd voor ogen dat de lezer zijn kennis direct in de praktijk moet kunnen brengen.

 

Ook beschikbaar in deze reeks:

De wondere wereld van dementie – Bob Verbraeck

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie – Henk Nouws

 

Agressief gedrag bij dementie

Auteur: Ronald Geelen

ISBN: 9789035231610 

1e druk 2010

Pagina’s: 63

Prijs: € 12,50 

 

Voor meer informatie en bestellen>>

 

Zie ook op TvVonline:
dossier Agressief gedrag bij dementie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.