Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boek van de maand: Beroepscode voor de verzorging

Beroepscode voor de verzorging

Van verzorgenden en helpenden wordt verwacht dat zij hun taken deskundig en professioneel uitvoeren. Zij dragen de verantwoordelijkheid voor het bieden van verantwoorde zorg en ondersteuning. Daarbij staan zij vaak voor lastige keuzes en vragen zij zich af of ze wel juist hebben gehandeld.

 

De Beroepscode voor de verzorging biedt richtlijnen om de eigen handelswijze en die van collega’s te toetsen. Het is een belangrijke steun bij een verantwoorde beroepsuitoefening.

En meer dan dat. Aan cliënten en de rest van de samenleving laat de beroepsgroep met de beroepscode zien, dat zij een professionele beroepsuitoefening en een respectvolle bejegening van zorgvragers hoog in het vaandel draagt. Wanneer niet volgens de beroepscode wordt gehandeld, wil zij daarop aangesproken worden.

 

De inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de beroepscode erkend als belangrijk instrument voor de zorgverlening. Wanneer de beroepscode wordt toegepast, dragen helpenden en verzorgenden concreet bij aan het leveren van kwaliteit.

 

Beroepscode voor de verzorging is geschreven door Sting, de Landelijke Beroepsvereniging Verzorging.

 

ISBN 9789035230675

Prijs € 7,75

 

Bestel hier dit handige boek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.