Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boek van de maand: Geneesmiddeleninformatie

Geneesmiddeleninformatie is een handboek en naslagwerk bestemd voor verzorgenden, verpleegkundigen, apothekersassistenten, praktijkondersteuners en anderen, die in hun dagelijkse werkzaamheden met geneesmiddelen in aanraking komen.
Geneesmiddeleninformatie

Een goede kennis van geneesmiddelen is voor al deze groepen onontbeerlijk.De afgelopen jaren is de behandeling met geneesmiddelen complexer geworden. De hulp van verzorgenden, verpleegkundigen wordt steeds vaker ingeroepen bij de toenemende thuisbehandeling, en hbo-geschoolde farmakundigen en farmaceutisch consulenten hebben hun entree gemaakt. Ook het voorschrijven van geneesmiddelen door nursepractitioners is bijna een feit.

 

 Deze achtste druk van Geneesmiddeleninformatie is inhoudelijk grondig herzien en aangepast aan de eisen van deze tijd. Nieuwe geneesmiddelen zijn toegevoegd, oude vervangen of geschrapt. In verband met de introductie van generiek voorschrijven in de ziekenhuizen is in de tekst gekozen voor de generieke naam van geneesmiddelen. Wel worden in tabellen de merknamen genoemd. In deze nieuwe editie is de indeling overzichtelijker gemaakt. De hoofdstukken die bij elkaar horen op basis van hun werking, zijn geclusterd in blokken.

 

De eindredactie was in handen van drs. J.J.F. Bütterhoff en drs. F.A.C. van Opdorp, beiden apotheker. Bij de selectie van de auteurs is gestreefd naar een ideale mix tussen ziekenhuisapothekers en openbaar apothekers, zodat ieders specifieke praktijkervaring voor de lezer beschikbaar komt.

 

Bestel nu dit handige boek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.