Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boek van de maand: Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

De afgelopen jaren heeft kleinschalig wonen een enorme vlucht genomen, en staat volop in de belangstelling van de politiek. Het boek 'Kleinschalig wonen voor mensen met dementie' sluit daarop aan.
Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Bij kleinschalig wonen vormen de bewoners een klein gezin en helpen waar mogelijk mee in de huishouding. Verzorgenden en woonzorgbegeleiders geven persoonlijke aandacht, de familie wordt deelgenoot gemaakt van de verzorging.

 

Dit handboek is gebaseerd op ervaringen van zorgprofessionals en familieleden van dementerenden. Zo geeft het boek praktische tips aan verzorgenden, familieleden en initiatiefnemers, die allen op hun eigen manier betrokken zijn bij kleinschalig wonen.

Vanaf 2003 ontwikkelt de Stichting Wonen met Dementie activiteiten om kleinschalig wonen bekend te maken bij het publiek en het belang ervan onder de aandacht te brengen bij de politiek en beleidsmakers, onder meer via de website www.wonenmetdementie.nl, waar een actueel overzicht is te vinden van kleinschalige projecten in Nederland.

 

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie is een uitgave van Elsevier Gezondheidszorg. Verkrijgbaar via www.elseviergezondheidszorg.nl, de klantenservice op 0314-358 358 en via de boekhandel. ISBN 9789035231078 / €11,95.

 

Bestel hier dit handige boek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.